Slika nije pronađena

Uz mali budžet i nedostatak ideja pronalaženje idealnog dara za tvoju frendicu ili dečka ponekad nije baš lak posao. No, za odličan dar za rođendan ili neku specijalnu priliku ne treba ti godišnja ušteđevina tvog džeparca, a nećeš ni potrošiti cijeli dan bezglavo lutajući po dućanima.

Treba ti samo malo dobre volje i mašte kako bi kupila ili napravila onaj savršeni. Jer, najbolji pokloni su uvijek oni koji govore koliko dobro poznajemo neku osobu, stvari koje voli i koje je usrećuju, a ono što čini razliku jesu upravo darovi koje dajemo od srca. Evo par prijedloga koji ti mogu pomoći u odabiru pravog poklona za frendicu ili dečka uz čiju kupovinu ili izradu ćeš se i sama dobro zabaviti:

Kozmetika ili nakit

Tvoja frendica i ti obožavate isprobavati šminku ili ste u stalnoj potrazi za novim parom naušnica? U tom slučaju njezino omiljeno sjajilo ili komad nakita umotaj u ukrasni papir zajedno sa slatkom čokoladicom i savršeni dar je tu. Njega možeš iznenaditi parfemom ili nekim cool dezodoransom za koji jednostavno znaš da će mu odlično pristajati.


Knjiga

Čitanje nikada ne izlazi iz mode, a kako bi ovaj dar učinila osobnijim, na korice možeš napisati i lijepu posvetu. Odličan dar za dečke su i razni priručnici o sportu kao što su npr. knjige o poznatim nogometnim klubovima ili popularnim sportašima.

Slatke stvari

Osim što su pravo zadovoljstvo za nepce, čokolade i slatkiši često dolaze u slatkim i zanimljivim pakiranjima koja naprosto obaraju s nogu. Za mlade dame posebno su šarmantne bombonijere koje skrivaju razne primamljive okuse.

CD

Glazba čini život ljepšim, a svakom pravom fanu zadovoljstvo je u svojoj zbirci imati CD svog omiljenog izvođača. U svakom slučaju, odličan izbor i za nju i za njega.

Ulaznice za kino

Od svih stvari koje možemo kupiti ono najvrednije je svakako kada želimo pokloniti i svoje vrijeme. Iako možda on i ti niste fanovi istog žanra filmova, svog dečka možeš iznenaditi kartama za film po njegovom izboru, a  sa svojom najboljom frendicom uživati u  subotnjem popodnevu uz vaše omiljene filmske junake. Dobra zabava je zagarantirana!

Sama svoj majstor

Ako voliš izrađivati stvari idealan dar možeš i napraviti pogotovo ako je riječ o bliskoj prijateljici koju dobro poznaješ i koja poznaje tebe. Tako joj od vaših zajedničkih fotografija za koje vas vežu posebne uspomene možeš izraditi spomenar ili kolaž, koji će joj sigurno izmamiti osmjeh na lice. Ako voliš kuhati, dečka možeš iznenaditi tortom napravljenom posebno za njega. Kada je već toliko sladak…..

Plišane igračke

Niste više klinci ili klinke, ali nitko nije prestar za plišanog medu koji uvijek uspije sve raznježiti. Ako se još radi o medvjediću koji nosi natpis 'Volim te' ili 'Najboljoj prijateljici'  slatki mali dar koji govori puno više od riječi je spreman.


Škotski romanopisac Robert L. Stevenson rekao je kako je prijatelj dar koji poklanjamo sami sebi. A biti nekome pravi prijatelj ili prijateljica je definitivno puno važnije od stvari koje im za određenu priliku možemo kupiti. Kakav god naš dar bio, bitno je samo da ga poklonimo od srca i da mu se radujemo jednako kada ga dajemo, koliko i kada ga primamo.

Sonja Curi
Foto: Sxc.hu

poklon dar prijatelji ljubav

Još vijesti