Slika nije pronađena

Već nekoliko tjedana jedino o čemu se priča gdje će tko biti za Novu godinu. Hoćete li kupovati karte za neki klub ili će netko od vas organizirati kućni tulum. Ako lokaciju već znate, onda ostaje samo sto drugih problema. Što obući, kako se našminkati i hoće li Ivan biti tamo?

Kako to obično bude, kad se nečemu jako veselimo nešto obično krene po zlu. Ponekad jednostavno napravimo preveliku dramu oko malog problema, a nekad se jednostavno sve izjalovi. No, ovog puta bit ćemo spremni za svaku nepredviđenu situaciju i izvući najbolje iz svega toga. Na Staru godinu nekoliko stvari može poći po zlu.


1. Što se dogodilo s haljinom?

Haljinu za najluđi tulum u godini kupila si prije tri tjedna i stajala ti je savršeno. Na dan tuluma isprobala si je i ona ti više ne stoji tako dobro. Možda ti se jednostavno više ne sviđa ili si zbog stresa u školi smršavila pa ti jednostavno samo visi.


*Nemoj paničariti. Ako se stvarno više ne osjećaš ugodno u haljini, smisli novu kombinaciju. Naravno da je grozno u zadnji čas smišljati nešto novo, ali jednostavno obuci neku staru haljinu, ali onda se malo više potrudi s frizurom ili makeupom.

2. Otkazan je tulum!

Može li se dogoditi nešto gore od ovog? Imali ste u planu tulum kod Petre doma i na kraju je ipak sve otkazano i to u zadnji čas! I sad nemate kamo!


*Ako je ekipa na broju nemoj se previše brinuti, ionako je najbitnije da ste svi skupa. Prva opcija je premjestiti tulum kod nekog drugog kod kuće. Uvijek možete na trg na doček, a ako vam se ipak ne da smrzavati opcija je odlazak u neki klub.

3. Pukla ti je peta/naramenica/gumb

Taman prije izlaska iz kuće nešto je puknulo. Kao da nije dovoljno što već kasniš i što te tata požuruje jer te naravno vozi do nekuda. I što sad?


*Samo smireno, nema mjesta panici i ako ti je ovo najveći imaš sreće. Od kuće ponesi superjako ljepilo/iglu i konac ili usput stani na prvoj benzinskoj postaji. Prije nego što dođeš na tulum samo zašij gumb ili zalijepi petu. A ako ne znaš šivati – YouTube!


4. Razbila si puder

Spremaš se za tulum i na red je došlo šminkanje. Imaš pripremljeno sve i taman si krenula stavljati bazu kad ti je slučajno puder ispao iz ruke i razbio se. Panika je zavladala kupaonicom.


*Nemaš beda, cure s YouTubea spremne su i za ovakve situacije. Evo kako brzo i jednostavno spasiti puder.


5. Dečko ne želi ići s tobom

Ti želiš kod Ivane, a on kod Marka na tulum. I sve do zadnjeg trenutka odgađali ste odluku. Naravno da bi on trebao popustiti i ići s tobom i ne razumiješ zašto to već nije odlučeno. Ovo je veliki problem.


*Slažemo se. Možda možete do ponoći biti kod Ivane, a kasnije otići do Marka i obrnuto. Ili se možete razdvojiti pa nakon ponoći on dođe do tebe. Ili jednostavno svatko ode gdje želi, a u ponoć si pošaljete najslađu poruku na svijetu. Na kraju krajeva, to je samo jedan običan tulum zbog kojeg se nije vrijedno svađati.

6. Posvađala si se s prijateljicom

Imale ste ideju biti glavne na tulumu, ali onda ste se taman na Staru godinu posvađale kao pas i mačka. Mrziš ju i ona mrzi tebe i ovo je najgori dan u životu.


*Chill. Normalno je da se svađate, ali nema smisla ako je zbog sitnice. Budi zrelija, nazovi je i riješite problem. Nema smisla da netko drugi bude u centru pažnje na tulumu kad je to vaš zadatak.

7. Simpa je otkazao dolazak na party

Cijelo vrijeme se nabrijavaš na to da ćeš ga vidjeti i eventualno mu uletjeti nekad tijekom partija, a sad si saznala da on ipak neće doći. Cijeli svijet ti se srušio i ne da ti se nikamo.


*Nemoj si to raditi. Nova godina je samo jedan dan u godini, točnije jedna večer. Ako već njega neće biti iskoristi priliku za druženje s frendicama i glupiranje, a onda si zadaj zadatak za 2017. da mu konačno pošalješ poruku i pozoveš ga na dejt.

8. Starci te ne puste na tulum

Ovo je bed. Posvađali ste se ujutro i mamina je zadnja – ne možeš na tulum. Mrziš ih sve i obećala si da ćeš naći posao i odseliti se od doma.


*Prije naglih odluka udahni duboko. Ako je riječ o svađi pregrizi ponos i ispričaj se. Sigurni smo da mama zbilja ne misli ozbiljno i da će te ako se zrelo ispričaš ipak pustiti. Možda je čak potrebno malo više nagovaranja, ali objasni im koliko ti znači odlazak na taj tulum. No, nemoj divljati ili plakati. Budi zrela i smireno razgovaraj sa svojim roditeljima.

Foto: Giphy/Youtube/Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Počela su sniženja: najpovoljnije haljine za novogodišnju noć

Učite od njih: 10 najbolje odjevenih cura u 2016. godini

Fensi ili opušteno? Modne kombinacije za blagdanske dane

doček Nova godina Stara godina

Još vijesti