Slika nije pronađena

Jedan od najboljih izuma u svijetu ljepote je sigurno šampon za suho pranje. U danima kada si prelijena ili nemaš vremena oprati kosu, on je uvijek tu da spasi situaciju. Ali treba ga znati koristiti kako ne bi izgledala kao da si samo nasipala na glavu puder u prahu. A možeš ga koristiti i u više svrha!

Ako ti još uvijek nije jasno zašto je pola svijeta oduševljeno ovim proizvodom, moguće da ga samo ne koristiš kako treba. Šampon za suho pranje može pomoći kod spašavanja masne kose koju nisi stigla oprati na vrijeme ili kod dodavanja volumena polu-mrtvoj kosi. Najbitnije je na pravilni ga način nanijeti na kosu, a postoji ih i čak nekoliko pa možeš odabrati koji ti više odgovara.

Kako bi ga koristila na pravi način i izbjegla sve greške zbog kojih ti kosa može nakon njega izgledati lošije, a ne bolje, pogledaj što raditi s njim, a što ne.


Nemoj pranje kose zamijeniti korištenjem šampona za suho pranje

Šampon za suho pranje ne čisti, to je jednostavno puder koji upije višak ulja i učini korijen tvoje kose na oko čistim. Ako ga koristiš nekoliko dana za redom bez da između opereš kosu, možeš si oštetiti vlasište i dobiti prhut ili čak i kožnu bolest dermatitis. Jedini način za očistiti kosu i vlasište je korištenjem vode i pravog šampona.


via GIPHY


Možeš ga koristiti i kako bi svojoj kosi dala volumena

Ovaj proizvod ne služi samo kako bi zamaskirao činjenicu da ti je vrijeme za oprati kosu, ali ti se nije dalo. Može pomoći i kod davanja volumena kosi koja je tanka i beživotna. Kako bi dobila što bolji efekt našpricaj ga na korijen kose i začešljaj je unatrag.

Ne špricaj ga preblizu glavi

Na većini boca šampona za suho pranje piše upozorenje da ga treba špricati s 10-15 centimetara udaljenosti, ali mnogi to pravilo svejedno odluče ignorirati. Zato što je proizvod pun različitih jakih sastojaka, kada ga špricaš iz ovako male udaljenosti može ti oštetiti vlasište, ali i njegov efekt neće biti onakav kakav treba biti. Jer da bi odradio svoj posao i učinio tvoju kosu na oko manje masnom najbolje ga je našpricati iz propisane udaljenosti i ostaviti da odstoji minutu ili dvije prije nego kreneš na sljedeći korak.


via GIPHY


Nije dosta samo pošpricati – nakon toga ga moraš raščešljati

Ako samo pošpricaš kosu i ostaviš tako, nakon nekog će ti se vremena vidjeti u kosi njegovi ostaci i neće izgledati lijepo. Ako ga koristiš kako bi smanjila masnoću u kosi, nakon što odstoji minutu ili dvije, moraš i iščešljati ostatke. Ali, ako ga koristiš kako bi dala kosi volumena i planiraš napraviti neku frizuru koja uključuje podignutu kosu, možeš ga ostaviti, ali tada pazi da našpricaš manje šampona na početku.

Ne koristi ga dan za danom

Tvoje vlasište, kao i ostatak tvoje kose, se mora redovito prati. Isto kako ne bi stavila dan za danom na lice šminku bez da si skinula ostatke od prethodnog dana, tako ne bi trebala ni dan za danom stavljati šampon za suho pranje na kosu bez da između opereš kosu.

Ovaj će ti proizvod pomoći da odgodiš pranje kose, ali nakon što ga jednom staviš, kada vidiš da ti kosa više ne izgleda lijepo, nemaš izbora nego je ovaj put oprati na pravi način.


via GIPHY


Umjesto da ga iščešljaš, možeš se koristiti i fenom za kosu

Još jedan od načina na koje možeš višak proizvoda maknuti iz kose je uz pomoć fena. Samo na par minuta fenom prođeš kroz kosu kao da je sušiš i to će pomoći da se višak proizvoda rasprši, a dobit ćeš i ekstra volumen u kosu.

Nemoj samo špricati po vrhu glave

Najčešća pogreška koju ljudi rade kod nanošenja šampona za suho pranje je da ga stave samo na vidljivi dio korijena kose tj. na vrh glave ili samo uz razdjeljak. Kako bi ga iskoristila na što bolji način trebala bi odvojiti (podignuti) i nekoliko pramenova kose i našpricati i na te dijelove vlasišta. Ovako će ti kosa izgledati svježije i dobiti na volumenu. Ako ga staviš na samo gornji sloj kose bez da podigneš koji pramen i našpricaš i tamo, i dalje će odraditi svoj posao, ali ne toliko dobro.


via GIPHY


Pogledaj dobro koji šampon za suho pranje kupuješ

Otkad je ovaj proizvod postao hit, u dućanima ima različitih vrsta i mirisa koje možeš kupiti. Tako je na nekim bočicama šampona za suho pranje naglašeno da su za masne vrhove, dok je na nekima drugima da su za davanje volumena.

Foto: YouTube printscreen/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Tips & Tricks: kako i ti možeš napraviti prirodni šampon za brži rast kose?
Možda nije tako bezopasan: horor priča o šamponu za suho pranje kose


Koji regenerator odabrati i je li bitno koristiti šampon i regenerator istog brenda

korištenje pravilno savjeti šampon za suho pranje

Još vijesti