Slika nije pronađena

Škola je uvijek lakša kada nam profesori odgovaraju, ali što napraviti ako nam se baš jako svidi jedan od njih? To je pitanje s kojima se susreću brojne srednjoškolke, ali je važno zapamtiti vrlo bitnu stvar: najpametnije je ne činiti ništa.

Nema boljeg savjeta od tog kada se radi o zaljubljenosti učenice u profesora jer vjeruj nam – možeš upasti u brojne nevolje ako napraviš korak dalje i to mu priznaš. Toga treba biti svjestan svatko i početi s tom mišlju, a ako si slučajno bacila oko na svog profesora fizike i nisi sigurna što trebaš učiniti, osim ovog `ne poduzimaj ništa`, slijedi još korisnih stvari:


Reci najboljoj prijateljici

Kada nam se netko svidi, vrlo nam je teško to skrivati u sebi i ništa ne reći. No, kada nam se svidi profesor to uistinu je `big deal` i definitivno bi to trebali nekome reći, a taj netko bi trebao biti naša BFF. Zaljubljivanje u profesora je uvijek bila neka vrsta tabua pa to trebaš ispričati nekome tko će čuvati tvoju tajnu jer u suprotnom možeš upasti u nevolju. Kada to kažeš bliskoj prijateljici možeš očekivati da ćete se tome obje na kraju smijati ili će ti ona reći da isto tako gaji simpatije prema njemu pa se još možda više zbližite. U svakom slučaju, nemoj to skroz držati za sebe.


Nemoj svoj raspored prilagođavati profesorovom samo da ga možeš vidjeti

Ako ti to još nije palo napamet, vjerojatno hoće u nekom trenutku kada te skroz `operu` hormoni i kada budeš osjećala da ga češće trebaš vidjeti. Trebaš ga prestati tražiti preko odmora i nešto zapitkivati ili još gore - `stalkati` ga na društvenim mrežama i pokušati ga sresti izvan škole. K tome, nemoj ga očigledno pratiti po školskim hodnicima jer bi mogao zamijetiti baš kao i tvoji kolege iz razreda.


Izbjegavaj s njim provoditi vrijeme nasamo

S profesorima možemo biti nasamo kada nešto trebamo ili kada sudjelujemo u nekim školskim aktivnostima koje oni vode. Primjerice, profesor povijesti vjerojatno vodi grupu `povjesničara` u kojoj su učenici, a ako ti se sviđa baš on trebala bi izbjegavati takve stvari. Sve što bi te moglo dovesti u kušnju da mu kažeš ili još gore, da poduzmeš nešto u vezi svoje `zacopanosti`, trebaš izbjegavati jer ćeš se dovesti u neugodnu situaciju.Moraš imati na umu da ako je on razumna i normalna osoba, neće imati ništa s tobom

U slučaju da si skupila hrabrost i odlučila se na tako drastičan potez pa svoja maštanja odlučila pretvoriti u stvarnost i reći svoje osjećaje profesoru, moraš znati da on ni u najluđim snovima ne bi trebao imati nešto s tobom. Prva stvar, dovest će sebe u nevolju (može biti optužen za pedofiliju i zauvijek ostati bez posla te završiti u zatvoru), a druga stvar – takva veza bi bila štetna za tebe jer si još praktički dijete.Nemoj flertati

Znaš i sama da po nekoj logici, profesor ti ne bi trebao uzvratiti osjećaje. Stoga, tvoje flertanje je uzaludno, a lako je moguće da ćeš se teško osramotiti i da ga više nećeš moći pogledati u oči. Dobro razmisli treba li ti to i možeš li podnijeti tu sramotu tijekom sljedećih godina srednje ako on primijeti da flertaš s njim.Baci oko na nekog drugog

Premda to jako nije lako, zaista bi trebala baciti oko na nekog drugog, po mogućnosti nekog dečka koji je tvojih godina. To će ti zaokupiti misli i vrlo brzo ćeš zaboraviti na profesora jer kao što i sama znaš – tu nema nikakve budućnosti ni sreće. Pogledaj u dečka koji sjedi pored tebe, a ne u onog što piše po ploči.


Još jednom – ne poduzimaj ništa!

Ovo zlatno pravilo se treba ponoviti sto puta ako treba, a to je: ne poduzimaj ništa i ne govori mu ništa! Intimnija veza između profesora i učenika je neprimjerena te treba postojati samo u nekoj fantaziji, ali ne i zapravo. Nemoj da se tvoje maštanje pretvori u stvarnost i da završiš u takvoj kompliciranoj situaciji koja ne može izaći na dobro. Ako i on na tebe reagira to je još gore zbog niza razloga koje smo naveli, ali upamti: ako je racionalna i normalna osoba ni on neće ništa poduzeti.

ljubav zaljubljena u profesora profesor

Još vijesti