Slika nije pronađena

Ako ste se ikada zapitali zašto su vas mama/djevojka/sestra/prijateljica/kolegica iz razreda/nastavnica/baka pogledale onako ispod oka iako mislite da niste ništa problematično rekli – saznajte što ste to zabrljali da ste zaslužili mrki pogled ispod obrva...

Postoji nekoliko stvari koje će razljutiti svaku djevojku i ženu – svaki put. Pokušaj izbjegavati sljedeća pitanja i rečenice pa ćeš taj mrki pogled viđati puno, puno rjeđe. Vjeruj nam!


Kad te netko pozdravi s: U j**, izgledaš umorno!

Hmmm, hvala?! Kako drugačije to shvatiti osim – izgledaš grozno danas?! Ne mora svaka djevojka baš svaki dan stavljati šminku na lice, a ponekad svi izgledamo nenaspavano i iscrpljeno. Nema smisla dodatno to isticati.

22Kad te netko neprestano ispituje možeš li, je li ti teško, ide li...

Da, naravno da mogu. Nisam nesposobna i toliko slabašna da ne mogu sama otvoriti vrata, dići vrećicu krumpira ili popraviti lanac na biciklu. U svakom slučaju, ako nešto zbilja i ne budem mogla, bit ćeš prvi koji će to saznati.

Kad ti netko kaže da se smiriš

Cure su smirene i cool. Samo zato što se ne slažemo s tobom, ne znači da smo iznenada poludjele i izgubile kontrolu. Čak i ako se malo zanesemo pa povisimo ton, to je jednostavno način kako djevojke komuniciraju: strastvene su. Kad tisuću puta ponoviš da se smirimo, napravile bi najradije to: poludile i zadavile te.

Kad ti netko popuje u stilu: Zaslužuješ nekog boljeg

Da, a posebno zaslužujemo nekoga tko će prestati koristiti takve otrcane fraze.

Kad ti netko napiše rječite poruku koja glasi nekako ovako: Bok

Nema gore stvari od cjelodnevnog iščekivanja poruke od svog dečka ili simpe. Zapravo ima! Kad nakon iščekivanja dobiješ poruku u kojoj piše: Bok! Tri slova i jedan znakić – zbilja? To je sve? Kako uopće odgovoriti na takvu poruku? Želiš li razgovarati ili ne? Manjak truda i zalaganja neće te daleko odvesti, frende.


Kad ti netko hakira mobitel i u njemu ostavi hrpu svojih selfija

Možda je bilo malo smiješno prvi put, ali više sigurno nije. Imaš svoj vlastiti telefon za takve stvari – koristi ga.


Kad ti netko hakira Facebook profil i napiše neki sramotni status

Ovo čak nije bilo smiješno ni prvi put. Svatko ima pravo na privatnost, a potreba da to radiš malo je zabrinjavajuća.

Kad te netko pita jesi li sigurna nakon što naručiš večeru ili desert

O da, imam svoju glavu i mogu misliti njome i poprilično sam sigurna što mi se jede u ovom trenutku. Ovo pitanje ne pomaže već me vrijeđa jer sama najbolje znam koliko ću tiramisua pojesti i hoću li popiti mineralnu ili sok.

Kad ti netko kaže: Sigurno su ti dani u mjesecu...

To je to, okrivite pms za sve. Ako napraviš neku glupost i ja se naljutim – kriv je pms. Ako se odlučim ne složiti s tobom – kriv je pms. Jer, tko bi se pri zdravoj pameti protivio tvojim genijalnim idejama?

22Kad se s nekime posvađaš pa se ta osoba sljedeći dan pravi kao da je sve normalno

Bez obzira jesi li mi dečko ili best frendica, ne možeš se samo pojaviti nakon svađe i praviti se kao da se ništa nije dogodilo. Posebno ako nismo pričali o tome i ako se nisi ispričao/la, a nešto si zabrljala. Ok, zreli smo ljudi i možemo prijeći preko nesporazuma, ali onaj tko je kriv mora priznati pogrešku i ispričati se, a ne praviti se kao da se ništa nije dogodilo.

Kad ti netko kaže da bi jednom mogli na kavu

O, je li to neko proročanstvo ili poziv? Kad će biti to jednom? Sutra, za tri tjedna ili sljedeće godine? Činjenica da bacaš ovakve neodređene ideje ne čini te tajanstvenim niti zanimljivijim nego igračem koji ne zna tko mu glavu nosi, a svi znamo da je život prekratak za takve frajere.

22Kad se netko poigrava tvojim emocijama

Zbilja? Priznam ti da mi se sviđaš i ti zbijaš šale i pokušavaš biti nedodirljiv? U situaciji koja je od mene zahtijevala zadnji atom snage i hrabrosti ti odjednom odlučiš biti dežurni šaljivdžija jer ti je neugodno? Zaboravi da se ovaj razgovor dogodio. Ja svakako hoću.

A koje su tvoje omiljene rečenice koje ti uvijek dignu živac?

L.B./izvor: Cambio

foto: arhiva


Pročitajte još...

...Gori od Grinča: sigurni pokazatelji da mrziš cijeli svijet...

...Prestanite to govoriti: izjave koje živciraju svakog teenovca!...

...Twitter otkriva – što tinejdžere najviše živcira?...

stereotipi izjave koje će razljutiti djevojke i žene predrasude iritantne rečenice

Još vijesti