Slika nije pronađena

Iako su nas učili da je loše, pogrešno i zločesto, čini se da tračanje ipak ima svoju 'dobru stranu' – nismo izmislili ovo, znanstvenici su!

Prema rezultatima istraživanja koje su proveli nizozemski stručnjaci, 'pozitivno' i 'negativno' brbljanje o životima drugih tjera nas da budemo borbeniji i osjetimo više natjecateljskog duha te pojačamo sposobnost samovrednovanja.

No prije nego razvežete jezik gdje treba i ne treba, moramo vas upozoriti da su znanstvenici napomenuli kako je prilikom tračanja važno imati 'kritički stav' te procijeniti koje priče treba proslijediti dalje, a koje ne. Iako je tračanje zabavno i zdravo, ipak može biti jako štetno. Stoga tračajte odgovorno.


Tko su veće 'babe – cure ili dečki?

Studija provedena među 2000 Britanaca pokazala je da djevojke mogu držati tajnu 3 i pol sata prije nego ju proslijede (ako ju uopće proslijede) dok dečki mogu držati jezik za zubima manje od 3 sata. 1 od 10 pripadnika muškog roda razvezat će jezik za manje od 10 minuta – dečki, što imate reći u obranu?

Zaključak je da tračanje nije tako strašno kao što se čini te da se ne morate osjećati kao zadnje smeće ako prokomentirate s frendicom suknju Ane iz višeg razreda, ali činite to odgovorno i umjereno uvijek vodeći računa da ne povrijedite nečije osjećaje.

Foto: Instagram

Izvor: YourTango

I.N.

tračanje Djevojke Dečki ?