Slika nije pronađena

Ako imaš prirodno dugu kosu koja je k tome još i lijepa, glatka, sjajna i bez ispucalih vrhova – odmah se pripremi na to da će mnogi biti ljubomorni na tvoju “matovilka” kosu.

S druge strane, ti najbolje znaš da nije uvijek sve tako glamurozno kako se drugima može činiti! Strah od mršenja kose, od najmanjeg šišanja i skraćivanja – uzgajanje duge kose je zapravo posao s punim radnim vremenom od kojeg bi se ponekad malo i odmorila.

Za sve vas koje obožavaju svoje duge kose, znaju da postoji i druga strana medalje koja kaže da je borba s dugom kosom i za dugu kosu stvarna stvar i da postoje problemi koje će prepoznati samo djevojke kojima bi na “čupama” pozavidjela i sama Zlatokosa.

1. Stalno te pitaju je li ti to prava kosa. Da, najpravija moguća.

2. Nakon prvog pitanja slijedi ono “kako ti je narasla tako duga?” Ne šišam se. Nikad. Eto kako.

3. Tjeskoba koja te obuzme u onim rijetkim prilikama kad odlučiš posjetiti frizera. To je užasno, ok?!

4. Ono kad vjeruješ svom frizeru/svojoj frizerki da će odrezati samo malo, a umjesto malo odreže nekoliko centimetara i sad se osjećaš kao da imaš bob frizuru iako ti kosa i dalje do pupka. #Normalnastvar.


5. Moraš otkazati sve drugo na dane kad planiraš uređivati kosu ili raditi frizuru jer friziranje tolikog broja toliko dugih pramenova zahtijeva mnogo, mnogo, mnogo vremena.

6. Nepregledne količine ispucalih vrhova.

7. Oko zgloba ruke uvijek nosiš gumicu za kosu.

8. Sušenje “na zraku” jednostavno ne dolazi u obzir…

9. …a nije ni sušenje fenom puno brže…

10. Zapinje svugdje i uvijek. U odvodu tuš kabine ili kade. U sjajilu za usne. U ciferšlusu jakne. Čak i u vratima automobila. Auč!

11. Kosa svezana u konjski rep postaje oružje! Jedan okret glavom i definitivno ćeš pljusnuti po licu osobu koja se nađe kraj tebe. Sorry!

12. Odnos ljubavi i mržnje koji imaš sa svojom kosom. Duga koso, ponekad me izluđuješ, ali bez tebe ništa ne bi bilo isto.

Imaš li i ti dugu kosu? Koje probleme ti imaš s njom?

L.B./izvor: Beauty High

foto: Shutterstock

...Pročitajte još...

...Top 5 gradova u kojima se njeguje prirodna i zdrava kosa...

...Nije koristila šampon dvije godine - a kosa joj nije nikada bila ljepša!...

...Kosa u duginim bojama...

duga kosa ljubav i mržnja zahtjevno održavanje problemi šišanje

Još vijesti