Slika nije pronađena

Ah, taj snijeg! Jedni ga obožavaju, a drugi mrze. Jedni očarano gledaju kroz prozore i rade anđele u snijegu, a drugi prigovaraju jer će im sigurno namočiti čarape, jer je hladno i jer nikamo neće stići na vrijeme.

Istina je da može uzrokovati prometni kolaps u gradu, u slučaju da se smrzne nekoliko će se ljudi sigurno poskliznuti i ozlijediti, a šopanje i grupanje kad ti hrpa snijega završi za vratom nisu najugodniji osjećaji. No, unatoč svemu tome, ima nešto smirujuće i lijepo u snijegu i načinu na koji promijeni sliku našeg grada i mjesta, barem kratkoročno.

Ako si i ti jedan od mrguda koji se namršti na samu ideju sniježnih pahulja, evo nekoliko razloga zašto bi možda trebao/la prestati gunđati, a početi uživati u toj kratkotrajnoj zimskoj padalini.


1. Prekriveno snijegom – sve izgleda predivno!

Snijeg je najbolji beauty proizvod! Može pretvoriti i najgori kvart i pejzaš u sliku iz snova ili bajke! Tvoja ulica izgleda kao sličica s razglednice ili turističkog vodiča, sve je svijetlo i djeluje tako čisto…dok ne nastane bljuzga.

2. Snijeg sve ljude pretvori u djecu!

Čak se i odrasli podjetinje i dozvole si malo vrištanja na sanjkama! Snijeg je odličan poziv na igru i nestašluke!

3. Snijeg probudi božićno raspoloženje!

Jesi li se osjećao/la božićno ovog Božića? Nema boljeg lijeka za zimsko malodušje i nezainteresiranost od snijega koji leprša s neba! Ništa ne poručuje da je Božić i da ćemo uživati u praznicima bolje od malo dobrog, starog pršića.

4. Grudanje!

Postoje trenuci i situacije kad je potpuno društveno prihvatljivo ‘zafitiljiti’ nekome u lice ogromnu grudu snijega. Pogoditi možeš iritantnog susjeda, roditelje kolege iz razreda ili uišljenu djevojku iz susjednog razreda.

5. Snjegović!

Napisat ćemo to još jednom – snjegović!

6. Snježni dani!

Kad napada pola metra snijega ili puše grozomorni vjetar pa ti ne preostaje ništa drugo osim zavaliti se na kauč, pokriti se dekicom i uživati u ljenčarenju. Omiljene serije i filmovi – here we come! Iako podsjeća na epizode kad te ‘skomi’ prehlada ili gripa, snježni dan je jednako lijen i topao, ali se ne osjećaš loše!

7. Mir i spokoj!

Teško je riječima opisati taj mir, spokoj i tišinu koja prekrije sve kad padne snijeg. Zvukovi su drugačiji, boja neba je drugačija i sve kao da je stalo. Uživaj dok traje!


A ti? Voliš li snijeg ili ga mrziš?

L.B./izvor: Metro

foto: Shutterstock

snijeg Zimski praznici uzivanje Snježne radosti grudanje snjegović

Još vijesti