Slika nije pronađena

Želiš staviti novu fotku na neku društvenu mrežu – bilo da želiš pokazati super odjevnu kombinaciju koju nosiš taj dan ili si na nekom fora mjestu gdje se želiš pofotkati, ali onda dođeš do problema – kako se složiti tj. koju pozu zauzeti?

Poziranje se čini kao najjednostavnija stvar na svijetu, ali ako si ikada htjela pozirati za fotku, a totalni si antitalent za poziranje i fotogeničnost ti je nepoznata riječ, znaš da to može biti i najveća muka ikada. Nekada sve na fotki izgleda super savršeno – osim tvoje poze. Izgledaš kao da ti je jako neugodno, neudobno i kao da te netko natjerao da se fotkaš. Nisi jedina koja ima takvih problema. Naravno da želiš na fotki izgledati što bolje, ali ako se ne osjećaš ugodno u pozi u koju si se stala, nećeš ni na fotki izgledati puno bolje. Umjesto da pokušavaš sljedeći put iskopirati poze koje radi Kendall Jenner ili neki drugi model, posluži se jednom od ovih 5 pozi koje modna stilistica Soneca Guadara za Sweety High otkriva kao najbolje.

Stavi ruku na bok
Iz nekog razloga, poza u kojoj ćeš samo staviti ruku na bok (baš kao pravi model), ispast će super na fotkama. Ovo ti može biti tajno oružje za sve situacije kada ne znaš što bi sa sobom, a želiš se pokazati u punom sjaju. Kada se ovako namjestiš kreiraš liniju uz bok svog tijela koja će istaknuti tvoj struk i učiniti ga vizualno užim, a i činit će se kao da znaš što radiš i kao da imaš poziranje u malom prstu. Kako je ova poza malo ozbiljnija i djeluje oštro, nabaci osmijeh da fotka izgleda vedrije.

Okreni bolju stranu lica
Svi imamo stranu lica koju smatramo više fotogeničnom i koja nam izgleda bolje. Sjeti se kod fotkanja da se okreneš licem prema fotiću ili mobitelu s boljom stranom. Okreni se na tu stranu i zakreni glavu prema osobi koja te fotka – i nema šanse da ćeš ispasti loše. Da bi na ovakvim fotkama ispala što bolje, obrati pozornost na osvjetljenje, da ti ne baca čudne sjene po licu. Najbolje je da okineš fotke dok ima prirodne svjetlosti.

Stavi jednu nogu ispred druge
Ako se ne osjećaš ugodno dok stojiš i poziraš kao da se fotkaš za neku naslovnicu časopisa, isprobaj ovu pozu koja će izgledati kao da je uhvaćena spontano. Umjesto da stojiš na mjestu, stavi jednu nogu ispred druge, kao kada hodaš. Izgledat ćeš spontanije, a ako zakoračiš prema osobi koja te fotka, izgledat ćeš više.

Nasloni se na frendicu
Neki se jednostavno mrze sami fotkati i to je u redu. Ako te brine da ćeš izgledati uobraženo dok poziraš za fotku na nekom javnom mjestu, poziraj s frendicom. Osim što će poziranje tako biti zabavnije, osjećat ćeš se opuštenije. Možeš zamoliti frendicu da stane do tebe, a ti se lagano nasloni na nju – tako će ti biti i moralna i fizička podrška.

Izravnaj se
Kada odabereš pozu koju ćeš odabrati, sjeti se i ove bitne stvari. Izravnaj se! Ako se držiš pogrbljeno, to na fotkama sasvim sigurno neće izgledati dobro. Možda ćeš si djelovati preukočeno, ali kada usporediš fotku na kojoj si ispravila držanje i onu na kojoj si pogrbljena – sve će ti biti jasno. Bilo da sjediš, stojiš ili si se naslonila na zid, uspravno držanje je mali trik zbog kojeg ćeš na fotkama izgledati bolje.

Foto: Instagram/ Look Studio – Shutterstock.com

M.T.

Pogledajte još:

Najbolji savjeti za poziranje – naučite kako okinuti savršenu fotku za Instagram od slavne Kardashianke

Fotošop nije potreban: tajne dobrog poziranja za fotke

Uz pomoć ove poze ćete uvijek ispasti dobro na svojim Instagrafijama – otkrij o kojoj pozi se radi...

poziranje fotogenično Poze fotke Početnici

Još vijesti