Slika nije pronađena

Nekada smo toliko sretni zbog nekog uspjeha da bi najradije rekli svakoj osobi koju poznajemo u čemu smo to uspjeli. Ali uvijek su nas učili da nije lijepo hvaliti se jer ispadamo zbog toga umišljeni.

Hvaliti samog sebe nije nešto što će u očima drugih izgledati lijepo, ali postoje situacije kada se ne bi smjeli zabrinjavati što će drugi misliti o nama i kada je skroz u redu hvaliti se. To ne znači da ćeš nabijati nekome na nos neke materijalne stvari koje si dobila ili da ćeš dan i noć pričati frendici o svom novom dečku, ovdje su u pitanju neke skroz druge situacije. Ovo su njih 4 kada se možeš hvaliti koliko god hoćeš, nitko to u ovim slučajevima neće shvatiti kao nešto loše ili te zbog toga doživjeti kao da si puna sebe.

1.Kada dobiješ dobru ocjenu na testu za koji si se dugo pripremala

Svi znamo one ljude iz škole koji imaju pun imenik dobrih ocjena i vole to uvijek svima govoriti. Ovdje ne mislimo na takvo hvaljenje. Ali ako imaš loše ocjene iz matematike i svi to znaju, a onda kreneš na instrukcije, napokon počneš shvaćati stvari i iz testa dobiješ 4 ili 5, pa kako se ne bi hvalila svima? Kada se potrudiš oko nečega i na kraju taj trud urodi plodom, nema potrebe da skrivaš svoje oduševljenje. Sigurno će i svima oko tebe biti drago i neće to hvaljenje doživjeti kao nešto loše.

2.Kada se po prvi put zaposliš

Ovo je velika stvar! Pronaći prvi posao za neke nije ni malo lagano, a kada napokon u tome uspiju, naravno da su izvan sebe od sreće. Bilo da se radi o sezonskom poslu ili nečemu ozbiljnijem, nemoj se suzdržavati, svi će biti sretni zbog tebe, čak i ona frendica koja se javlja na oglase za posao, ali nikako da ga napokon i dobije. U ovoj se situaciji možeš hvaliti bez straha da ćeš u očima drugih ispasti grozna i umišljena.

3.Kada hobi uspiješ pretvoriti u posao koji ti donosi zaradu

Svi imaju nešto što vole raditi u slobodno vrijeme, a bilo da je za tebe to ples, šminkanje, izrada narukvica ili nešto drugo, kada hobi uspiješ pretvoriti u izvor zarade, kolika god ona bila, to je uspjeh s kojim se možeš, i trebaš, hvaliti na sve strane. Znači da imaš vještinu koju si uspjela izbrusiti, uložila si sigurno puno truda da dođeš tu gdje jesi, a sigurno će i svi drugi biti ponosni na tebe. Nemoj se nikada bojati ovako nešto objavljivati na sva zvona, zaslužila si.

4.Kada ostvariš cilj koji ti je već dugo na listi planova

Listu planova koje želiš ostvariti u ovoj godini, ili u životu općenito, bilo da imaš napisanu na papiru ili u glavi, sigurno imaš i ti. Kada jednu stvar prekrižiš s nje, to je razlog za hvaljenje. Bilo da se radi o nekoj manjoj ili ogromnoj stvari, ako ti je bila na listi planova/želja, onda je za tebe to velika stvar i ne trebaš se suzdržavati u veselju, ni hvaljenju. Sve ljude koje znaš slobodno zagnjaviš s ovom informacijom, sigurno će svi dijeliti tvoju sreću i neće to ni na sekundu doživjeti kao nešto ružno ili nepotrebno hvalisanje.

Pogledajte još:

Iskoristi godinu do kraja: 20 stvari koje trebaš napraviti prije kraja 2020. godine!

Svi trikovi koje trebaš znati ako voliš mirisne svijeće: Načini da gori što dulje, pranje posudice, jačina mirisa

Sve što možeš raditi ove zime kada ti je dosadno – donosimo 10 ideja koje će ti se svidjeti

hvaliti se situacije za hvaljenje umišljen u redu hvaliti se

Još vijesti