Slika nije pronađena

Hobiji su super stvar za ubijanje dosade, za upoznavanje novih ljudi, razvijanje vještina, rada na samom sebi, a i super tema za razgovor sa simpatijom.

Ali nikako da nađeš ono pravo za sebe? Nemaš beda, imamo par ideja koje ti mogu pomoći da nađeš nešto čime ćeš se baviti prije ili poslije škole.


1. Fotkanje
– prvo da te smirimo, stvarno ti ne treba profesionalan fotić za početak. Na putu prema školi ili doma proučavaj prirodu oko sebe, zamoli frendove da ti poziraju ili otiđi sama na izlet u prirodu. Otvori Instagram profil ili blog i objavi svoje fotkice s kojima si zadovoljna. Ako skužiš da ti ide, počni štedjeti za fotić, ali za početak će ti biti dovoljan i mobitel budući da svi noviji modeli imaju stvarno super kamere.


2. Snimaj YouTube videa – ovo je jedan od najpopularnijih hobija. Baš kao i s fotkanjem, za početak možeš snimati kratka videa s mobitelom. Ako vidiš da ti se svidi, možeš početi štedjeti za opremu. Ali moraš ovo početi raditi iz ljubavi, a ne zbog zarade (vjeruje se da YouTuberi zarađuju brdo love) jer većina YouTubera uz snimanje videa radi i neki 'normalni' posao.


3. Vrtlarstvo – naravno da ne mislimo da napraviš svoj vrt s 300 rajčica, ali nekoliko teglica na balkonu mogu biti totalno cool. Prvo možeš početi s nekim začinima ili ljutim papričicama. Biljne su super za vježbanje odgovornosti, a i nema bolje sreće nego kad si u jelo možeš staviti vlastiti začin.


4. Kuhanje – sigurni smo da doma imaš barem jednu kuharicu, a ako ne – Internet. Pronađi jednostavne recepte za početak s jeftinim sastojcima, a vjerujemo da kad tvoji ukućani skuže kako fino kuhaš ubacit će i sami u kućni budžet za namirnice.


5. Crtanje/bojanje – bojica ima na svakom uglu, a još uvijek su u trendu bojanke. To je super hobi jer relaksira što nam svima treba nakon napornog dana u školi.


6. Volontiranje – u većini većih, ali i manjih gradova postoje volonterski centri. Ovisno o tome što te zanima (okoliš, briga za druge, životinje, učenje, ples) možeš pronaći aktivnost za sebe. Pridruži se lokalnom skloništu za životinje ili se pridruži ekipi koja se bavi ekologijom. Opcija ima tisuću.


7. Nauči jezik – predobra stvar o 2018. je to što možeš naučiti sve što želiš na internetu. Ne trebaš trošiti pare na škole stranih jezika već za sve imaš YouTube i razne stranice na netu. Nauči francuski, španjolski ili čak znakovni jezik. Najveće bogatstvo je znanje jezika.


Foto: Unsplash/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Što čitati preko praznika? 10 cool teen knjiga koje će te oduševiti

WOW Jednostavni trikovi kojima možeš proljepšati svoj rukopis

Savjeti za cure i dečke – izbacite ove riječi iz svog govora ako želite zvučati pametnije

hobi ? hobiji

Još vijesti