Slika nije pronađena

Iako je uvriježeno mišljenje kako muškarci ne obraćaju pažnju na ženske trendove, neke stvari očito ni njima nisu promakle. Iznenadili su nas i dokazali su kako primjećuju više nego što mislimo. Pitali smo ih koje trendove ne vole vidjeti na djevojkama, a neki su ozbiljno shvatili svoj zadatak i dali vrlo specifične i detaljne odgovore.

Iako ih ženski trendovi baš i ne zanimaju, postoje određeni odjevni predmeti koji im uvijek upadnu u oči, i to ne na dobar način. 'Najviše mrzim neuredne nokte na rukama i nogama, to uvijek prvo primijetim. Osim toga, ono što curama uvijek najgore stoji jest loš muškarac pored nje.' – rekao nam je Franjo (17). Mišljenje o noktima na nogama podijelio je i Ante (18) koji kaže kako uopće 'ne voli vidjeti sandale na djevojci'. Zapravo, neuredni ili umjetni nokti su bili glavna stvar oko kojih se većina dečkiju složila. Marko (19) s nama je podijelio: 'Uvijek prvo primijetim nokte i obrve. Ako je lak za nokte pohaban, dobijem dojam da djevojka ne vodi brigu o sebi', dok se Matej  (20) osvrnuo na trend umjetnih noktiju ističući: 'Uvijek mi zapne za oko lijepa djevojka s njegovanim, prirodnim noktima. Odbojno mi je vidjeti predugačke umjetne nokte u neonskim bojama ili s raznim cirkonima.' S njim se slaže i Ivan (18) koji kaže: 'Stvar koju posebno ne mogu smisliti na curama su oni predugački nokti s kojima se može nekoga ubiti. Ružno je i izgleda nepraktično. Kako vam to ne smeta?'

Dečki su bili kritični i prema ženskoj obući. Većina se složila kako ne voli Uggsice i balerinke, a kritični su i prema tenisicama na visoku petu. Najviše su se pak bunili oko glomaznih tenisica s debelim đonovima. Marko (19) dao je primjer: 'One Fila tenisice koje svaka cura nosi uopće nisu lijepe. Izgledaju kao kopita.' Osim toga, izgleda da im se ne sviđaju ni ljetne čizme; Franjo (17) kaže: 'Prvo što mi pada na pamet su ljetne čizme. Čizme su za zimu i tamo trebaju ostati.' Po ovom dugačkom popisu izgleda da im se nikako ne može udovoljiti. Što se tiče odjeće, posebno kritični bili su prema trapericama. Ante (18) ističe kako mu se 'ne sviđa trend širokih traperica, jer ne stoje niti jednoj ženi', dok Leo (20) ističe da 'ne razumije kako se ženama sviđaju traperice u trapez.' Osim traperica, smetaju im i uzorci; Luka (17) kaže kako 'nema ružnije stvari od tigrastog uzorka na odjeći'.

Šminka je također bila izvor kritika. Naravno, smeta im prevelika količina šminke i pogrešna nijansa pudera, ali posebnu pažnju pridaju i obrvama: 'Osobno ne volim vidjeti pretanke obrve i ružičasto sjajilo ili ruž' – rekao nam je Ante (18), dok je Leo (20) bio kritičan prema iscrtavanju usnica: 'Ne volim vidjeti usta koja su iscrtana iznad prirodne linije usnica, taj trik nikoga ne zavarava.'

 
Na kraju, osvrnuli su se i na ženski nakit, o kojem svatko ima svoje mišljenje. Alen (19) kaže: 'Ružno mi je vidjeti zlatni lančić na curama. Izgleda vrlo jeftino i uglavnom nikada ne dobro. Povezujem ga s bakama od 60 godina. Instantno me to odbija, pogotovo oni debeli zlatni lanci.' Tomislav (20) bio je kritičan prema naušnicama: 'Ne znam zašto, ali jako su mi ružne one velike okrugle naušnice koje žene nose.' Franjo (17) pak ističe kako ne voli 'kada cura ima previše nakita, primjerice, kada su joj ruke prepune prstena'.


Naravno, treba naglasiti kako ovi odgovori ne predstavljaju mišljenje većine i kako se zbog jednog odgovora djevojke ne bi trebale mijenjati. Najbitnije je razvijati svoj stil kojim ćete se istaknuti i nositi ga samouvjereno. Uz osmijeh na licu i pozitivan stav, nitko neće ni obratiti pozornost na detalje. 

M.B.

Foto: Shutterstock - Prostock-studio/Giphy/ Shutterstock.com - Serg Zastavkin

Pogledajte još:

Ovako se NE osvajaju cure! Pet najčešćih greški koje dečki rade kada prilaze curi koja im se sviđa

Nažalost, nije sve uvijek savršeno: Poruke koje pokazuju da ipak nije toliko zagrijan za tebe

*OPREZ* Mi smo ih pitali, oni su nam otkrili! Što sve dečki misle da bi cure trebale znati o njima?

mišljenje Dečki ne vole na curama trendovi Moda

Još vijesti