Slika nije pronađena

Ova se metoda čini prelagana, a ako stvarno djeluje, bit ćemo oduševljeni. Bilo da ne možeš zaspati u neko 'normalno' vrijeme ili se probudiš usred noći i ne znaš što bi sa sobom, samo legni i radi ovo.

Dobro se naspavati je bitno iz toliko puno razloga, a iako to znamo, ima dana kada nikako ne možemo zaspati, pogotovo sada preko ljeta kada i noći znaju biti nepodnošljivo vruće. Zato su tu tehnike koje ti mogu pomoći zaspati kada si očajna i samo želiš spavati, ali nikako ne možeš. Nemoj ih odmah prekrižiti kao gluposti prije nego što probaš, jer nisu toliko glupe koliko se čini. Nedavno smo pisali o tehnici spavanja koju koriste vojnici, ali ako ti je ona malo komplicirana, sada se pojavila jedna jako jednostavna koja se temelji na disanju.

Tehnika se zove 4–7-8 i brojni eksperti, kao i ljudi koji ne mogu zaspati, tvrde da ovo djeluje. Nije ju izmislio netko random, već doktor, Andrew Weil, medicinski specijalist sa Sveučilišta Arizona. Radi se o jako staroj meditaciji. Prvih nekoliko puta će ti trebati više od 60 sekundi da zaspiješ, ali ako ćeš ovo raditi redovito prije spavanja, s vremenom ćeš zaspati za doslovno jednu minutu.

Kako ju izvesti?

1.korak:Legni se u neku udobnu poziciju i opusti tijelo

2.korak:Polako udahni kroz nos na 4 sekunde

3.korak:Zadrži dah na 7 sekundi

4.korak:Izdahni polako kroz usta na 8 sekundi

5.korak:Ponovi sve ovo 4 puta

I to je to! Ništa teško i možeš bez problema to ponoviti svaku večer kad legneš u krevet. S vremenom bi trebala vidjeti razliku i moći zaspati kroz minutu-dvije.

Pogledajte još:

Trik kako zaspati u samo par minuta – ovo je tehnika koju čak koriste i vojnici

Devet stvari koje možeš raditi kada ne možeš zaspati – umjesto da budeš na mobitelu

Saznaj kako brže zaspati uz pomoć ovih osam trikova – nećeš se razočarati...

Spavanje metoda za zaspati 4 7 8

Još vijesti