Slika nije pronađena

Dolaskom Božića, svjesni smo da je kalendarska godina na izmaku. 2020. godina je bila sve samo ne lijepa i uspješna kao sve prethodne. Međutim, to definitivno nije razlog da se ne veselite sa svojim najbližima u ovo blagdansko vrijeme. Još ćete se i ljepše osjećati kada ukrasite svoj topli dom u bojama i svijetlima Božića! Zato donosimo 7 savjeta kako ukrasiti prostorije doma u ovo blagdansko vrijeme.

Predbožićno vrijeme je definitivno najljepše vrijeme u godini i vjerujem da ćemo se u tome svi složiti. Miris svijeća, kuhanog čaja, finih domaćih božićnih kolača i sve je dekorirano u prekasnih božićnim bojama! S obzirom na situaciju korona virusa i činjenicu da smo primorani biti zatvoreni u svojim kućama ovih blagdana, potrebno je napraviti blagdanski ugođaj u našem prostoru kako bi ove blagdane proveli sretno i smireno. Upravo zbog toga, donosimo savjete kako urediti spavaću ili bilo koju drugu sobu u kući kako bi uljepšali prostor u kojem boravimo, ali i uživali u blagdanskom razdoblju.

1. Božićno drvce od knjiga

Za početak cheap verzija božićnog drvca! Vjerujemo da bi ovakvu verziju mogli napraviti svi jer zaista ne košta ništa, osim malo truda, volje i želje za ljepšim ugođajem! Potrebne su samo knjige koje su naslagane jedna na drugu u obliku drvca oko kojih se naknadno stave lampica i voila. Ova drugačija, ali posebna verzija drvca će svakako uštediti koju kunu u novčaniku.


2. Pahulje od papira

Ovo nas vraća u niže razrede osnovne škole kada smo za svaki Božić obavezno izrađivali pahulje od papira. Ove su možda malo kompliciranije i veće nego one u osnovnoj školi, ali svakako podignu atmosferu ako se naprave kod kuće. Za izradu pahulja vam je potreban samo papir (običan bijeli, u boji ili ovakav smeđi), škare i ideja na koji način želite izrezati i dekorirati vlastite pahulje. Najupečatljivije su ako se objese na prozor tako da to svakako uzmite kao moguću soluciju.


3. Svijetleće lampice

Lampice su sveopće poznati simbol Božića jer on to nije ako nema lampica. Danas ih možemo pronaći u raznim oblicima, bojama, duljinama i dizajnima, ali svi od navedenih imaju nešto zajedničko – kada se postavljaju lampice, zna se da dolazi prekrasno božićno vrijeme! Mogu se postaviti na razne načine – na prozor, okvir kreveta, na rubove ormara i slično. U svakom slučaju, gdje god da ih stavite, nećete pogriješiti.


4. Ukrasni jastuci

Ukrasni jastuci u boji svakako mogu promijeniti blagdansku atmosferu u sobi. Još je i bolje ako su jastuci u crvenoj ili zlatnoj boji tako da se uz njih može ukomponirati i deka iste boje kako bi dodatno podigla inače običnu sobu.


5. Ukrasne svijeće

Ukrasne svijeće, čak i za one koji su candle addict, donose poseban ugođaj u božićno vrijeme. Jedan poseban razlog je da pratimo tradiciju paljenja svijeća svake blagdanske nedjelje na blagdanskom vjenčiću. U svakom slučaju, mirisne svijeće dolaze u milijun različitih mirisa, ali se mogu i napraviti drugačije dekorativne varijante kod kuće. Potrebno je samo kupiti svijeće te ih ukomponirati i staviti u neke staklene boce ili staklenke tako da ne morate kupovati svijeće u čašicama.


6. Božićno drvce od grančica na zidu

Još jedna cheap alternativna božićnog drvca koja je najpopularniji božićni trend ove godine. Osim što izgleda jako efektno, daje drugačiji dojam vašem domu upravo zato jer se razlikuje od tradicionalnih drvca. Za ovo su potrebne tanje grančice, kao što je vidljivo na slici, konop kojim ćete spojiti grančice i naravno neizostavni ukrasi! Dekoracija ovog božićnog drvca ovisi samo o vama i vašoj mašti, a temeljni postupak sastavljanja grančica je uvijek isti.


7. Prirodni materijali kao ukras

Sve je više preporučljivo koristiti prirodne materijale u bilo kojem smislu pa čak i u obliku božićnih ukrasa. Samim tim, imate otpad koji ne zagađuje okoliš s obzirom na to da ste ga i u prirodi nabavili. Osim što se od grana mogu složiti lijepi vijenci, mogu se iskoristiti kao dekorativni ukrasi na čašama od svijeća, kao što je i vidljivo na slici. No, bitno je za naglasiti da se ti ukrasi moraju lijepiti s vanjske strane, posebno ako su u pitanju svijeće!

Božić Božićni ugođaj ukrašavanje sobe

Još vijesti