Slika nije pronađena

Tvoje te navike čine osobom koja jesi, ali to bi isto značilo da te ponekad mogu učiniti tužnom ili nezadovoljnom bez potrebe. Riješi se ovih navika i tako postani sretnija osoba!


1. Pokušavaš udovoljiti svakome
Iako je lijepo to što uvijek prvo misliš na druge, bit ćeš mnogo sretnija kad prestaneš svakome udovoljavati. Normalno je da svojim ponašanjem ili postupcima ne možeš uvijek svima biti 'po volji', ali ovakvo ponašanje samo ti zadaje probleme. Izbjegni ih i bit će ti puno lakše!

2. Ne misliš na sebe
Vjeruj nam da ćeš biti mnogo sretnija osoba ako počneš malo više misliti na sebe. Pod tim, naravno, ne mislimo da bi trebala zanemariti tuđe osjećaje i misliti samo na to kako se ti osjećaš, ali je važno da shvatiš da si ti ta koja odlučuje sama za sebe.  Ako si dosad samu sebe zanemarivala i uvijek druge stavljala ispred – sad je pravo vrijeme da to promijeniš. Ti si jedinstvena osoba koja zaslužuje najbolje.

via GIPHY3. Previše se opterećuješ sitnicama
Svaka sitnica te može izbaciti iz takta i uvijek se zbog nečega brineš? Prestani s tim! Vjeruj nam da ti takvo opterećivanje svakakvim glupostima samo šteti, a nimalo ne pomaže. Kad nastupi neki problem, nemoj odmah razmišljati o najgorem.

4. Bojiš se pokušati
Imaš toliko planova, u toliko bi se zanimljivih stvari okušala, ali jednostavno se NE USUĐUJEŠ? Ako se bojiš pokušati , to bi definitivno morala što prije promijeniti. Naime, ako ne pokušaš – nikad nećeš znati bi li uspjela biti ono što si oduvijek željela. Uostalom, znaš kako se kaže: 'tko ne riskira, taj ne profitira'.

via GIPHY5. Nemaš dovoljno samopouzdanja
Jedne osobe su više sigurne u sebe, a druge malo manje. I to je sasvim normalno, ali što ako ti nemaš ni trunke samopouzdanja u sebi? To te može spječavati u velikim i važnim stvarima, kontrolirati tvoj život i činiti te manje sretnom nego što bi bila da vjeruješ u sebe i svoje kvalitete. Nije uvijek jednostavno oduprijeti se problemima i zadržati samopouzdanje, ali ako pokušaš, vjeruj nam – nećeš pogriješiti!

 6. Negativna si prema svemu
Rođeni si pesimist i uvijek kod svega vidiš samo 'tamnu stranu'? Iako je to tvoja priroda, pokušaj je barem malo promijeniti. Idući put kad se nađeš u nekoj situaciji za koju postoji i mala vjerojatnost da ipak završi neslavno, riješi se negativnih misli i pokušaj vidjeti svijetlu stranu priče. Ona sigurno postoji, samo ju moraš uočiti!

via GIPHY7. Uspoređuješ se s frendicama
Nema sreće i zadovoljstva u uspoređivanju s drugima, pa tako ni s tvojim frendicama. Znamo da je ponekad takve misli nešto teže kontrolirati, ali bi ipak trebala pokušati. Shvati da si ti jedinstvena osoba koja je lijepa, pametna, sposobna i vrijedna. Kada se budeš prestala uspoređivati sa svojim bestfrendicama, vjeruj nam -  bit ćeš sretnija.

8. Uspoređuješ se s curama na fejsu i/ili instagramu
Danas nas na društvenim mrežama stalno 'bombardiraju' fotkama, i to sve redom neke tanke manekenke, glumice, pjevačice, influenserice... Svaka njihova fotka je uređena, uvijek izgledaju super, nemaju nijedan prištić, a kosa im je isto baš UVIJEK savršena? Kad to gledaš, padaš u depresiju i duboko u sebi misliš 'zašto ja ne izgledam tako?' E, pa prestani s tim! Većina toga što vidiš na društvenim mrežama, uključujući i seksi fotke poznatih curki, nije uvijek pravo stanje stvari, a te cure najvjerojatnije ne izgledaju baš toliko dobro uživo.

9. Nisi organizirana
Uvijek kasniš, nikad ništa ne stižeš i stalno negdje juriš kao muha bez glave? Tvoj je problem taj što si totalno neorganizirana. Da bi u životu postala sretna osoba, ali onako ISTINSKI sretna, tvoji dani ne bi smjeli biti toliko ubrzani, naporni i neorganizirani. Ako će ti biti lakše, počni voditi osobni kalendar i/ili raspored gdje ćeš upisivati svoje obaveze te ćeš ih tako mnogo lakše 'pohvatati' i obavljati. I to sve bez nepotrebnog stresa.

via GIPHY10. Premalo spavaš
Sigurno i sama znaš koliko je kvalitetni san važan za naše zdravlje. No, jesi li znala da kronična neispavanost može dovesti do lošeg raspoloženja, a s vremenom i do depresije? Da bi to izbjegla, potrebno je spavati barem šest sati dnevno. Osim toga, san do ponoći najkvalitetniji je dio svakog spavanja pa bismo ti preporučili da svaku večer odeš na spavanje najkasnije u 22:30 sati. Dovoljno sna donijet će ti bolje zdravlje, veću koncentraciju i sretnije raspoloženje!

I za kraj, željeli bismo da znaš još nešto...

via GIPHYFoto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Država u kojoj se mladi osjećaju najsretnije – znate li koja je (nije Hrvatska!)?

Totalno creepy, ali znanstveno dokazano djeluje - 7 čudnih stvari koje te mogu usrećiti

Ljubav/mržnja/sreća/tuga - pjesme koje točno opisuju vaš odnos

sreća savjeti savjeti za cure

Još vijesti