Slika nije pronađena

Nema toliko loše stvari koju možeš napraviti, a da ne možeš popraviti štetu koju si napravila. Pogotovo ako to stvarno želiš, onda ćeš uvijek pronaći i način. Ovi će ti savjeti pomoći u tome da se makneš što dalje od lošeg ugleda koji te prati.

Reputacija, tj. ugled koji te prati je bitna stvar, ali nažalost, ponekad se dogodi da ona ne pokazuje kakva si ti osoba zapravo. Možda si ne tako davno napravila neki loš izbor, stala na žulj osobi čije je mišljenje svima svetinja ili si se možda jednostavno promijenila – bez obzira koji je razlog u pitanju i zašto te prati loš ugled, sigurno ti nije lako nositi se s time svaki dan. Treba vremena da se izgradi ugled, a on će nastati s obzirom na ono kako se ti ponašaš, ali nažalost, ulogu će igrati i stvari koje drugi pričaju o tebi. Kako bi priče bile istinite i kako bi promijenila loš ugled koji te prati, primjeni ove savjete u svojoj svakodnevici, budi dosljedna i stvari će se promijeniti.

Nadoknadi štetu najbolje što možeš

Ako te loš ugled prati zbog nečega što si napravila ili rekla, prva stvar koju moraš napraviti je nadoknaditi štetu. Osim što će ovo pomoći da se popravi tvoja situacija, to je i stvar koju jednostavno MORAŠ napraviti. Ispričaj se ljudima koje si povrijedila i onima koji su pogođeni stvarima koje si napravila. Nekada je iskrena isprika sve što je potrebno kako bi svi dalje nastaviti sretni. Isprika je bitna, čak iako misliš da nije sve tvoja krivica, snosi dio odgovornosti, jer sigurno se nije cijeli svijet urotio protiv tebe bez razloga.Ispričaj svoju verziju

I dok neki tračevi nastanu na temelju nečega što se stvarno dogodilo, drugi će biti u potpunosti izmišljeni. Dovoljno je da se zamjeriš nekome tko ima širok krug prijatelja i tko je popularan i da tračevi o tebi krenu. U tom slučaju, najpametnija stvar koju možeš napraviti je da ispričaš svoju verziju događaja. Reci svojim prijateljima i ljudima s kojima si dobra, a oni će to proširiti dalje. Nemoj uvlačiti i spominjati druge, samo ispričaj priču o onome što znaš i što se tiče tebe. Neće ti svi vjerovati, ali neki će sigurno biti na tvojoj strani. Nemoguće je da obje strane budu točne, zar ne, a ako je tvoja istinita, s vremenom će se to i vidjeti.

Pazi što radiš

Jednom kada se počnu širiti negativne stvari o tebi, sve što napraviš će to ili potvrđivati ili opovrgnuti. Svi te već gledaju sa sumnjom i pomalo negativno, zato im nemoj dati razloga da te gledaju još negativnije. Radi dobre stvari, ne pričaj loše o drugima, pomogni ako možeš, budi pristojna, daj poneki kompliment i ne zabadaj nos gdje mu nije mjesto. Ukratko, pokaži djelima da si dobra osoba, a ne samo riječima. Kada se ponašaš prema drugima lijepo i s poštovanjem, onda će oni teže povjerovati da su priče koje se šire o tebi istinite.Ignoriraj negativne i loše stvari koje se pričaju

Teško je ignorirati ružne stvari koje se pričaju o tebi, ali ako im daješ previše pažnje, počet ćeš i sama sebe gledati na takav način. Osjećat ćeš se lošije i činit će ti se da je situacija 1000 puta gora nego što stvarno je. Ako želiš popraviti stvari, trebat ćeš ignorirati sve negativnosti koje čuješ. Znaš da to što pričaju nije istina i nemoj dozvoliti da te to izbaci iz takta – budi samopouzdana.

Upoznaj nove ljude, nađi nove hobije

Bježanje od problema nije nikada dobro rješenje, ali nekada se jednostavno trebaš maknuti iz toksične sredine. Nakon što poduzmeš sve korake kako bi smanjila načinjenu štetu, jedina preostala stvar koja će pomoći je vrijeme. Za to vrijeme, uputi se u istraživanje 'svijeta', tj. svog grada. Upiši se na neki novi hobi u kojem se već neko vrijeme želiš iskušati, javi se frendici iz osnovne s kojom se već neko vrijeme nisi vidjela – odmakni se od trenutne sredine i ekipe.Budi ona osoba koja želiš biti

Kako želiš da te drugi vide? Razmisli o tome i tako se počni i ponašati. Možda ti ne odgovaraju stvari koje se pričaju o tebi zato što to nije ono kako ti želiš da te drugi vide, ali ne možeš očekivati od njih da znaju što ti želiš. Nitko se ne može promijeniti preko noći, ali uz rad na sebi i postizanje ciljeva koje si zadaš, bit ćeš svaki dan sve bliže osobi kakva želiš biti. Kako ćeš se približavati svom cilju, tako će se mijenjati i stvari koje se pričaju o tebi.

Foto: Shutterstock.com - Daisy Daisy/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Trač-babe su posvuda – što učiniti kada postaneš predmetom ogovaranja?

Počni 2020. godinu na najbolji mogući način – tako da ovih 6 stvari i situacija ostaviš iza sebe

Prije nego počnu širiti tračeve – kako prepoznati da se ne sviđaš novoj ekipi?

tračevi loš ugled tračanje poboljšati situaciju savjeti

Još vijesti