Slika nije pronađena

Često okrivljujemo dečke da su šovinisti i da ženski rod žele poniziti, ali žalosno je vidjeti da najgore riječi upućene djevojkama dolaze upravo iz usta ženskog roda.

Zašto je to tako pitamo se već stoljećima, ali ne možemo pobjeći od činjenice da djevojke često imaju seksističko mišljenje o vlastitom spolu. Nažalost, situacija se vidno ne popravlja pa zato često možemo čuti da žena govori o nekoj drugoj ženi da je `drolja`, `glupa`, `k*ja` i slično.

Kako bi se prestale tako odnositi jedne prema drugima i shvatile koliko su pojedine izjave užasne, ovdje su najgluplje stvari koje cure govore o curama:

`Ja nisam kao druge djevojke`

Nije nam jasno što bi to točno trebalo značiti, ali cura koja to kaže očito ima vrlo visoko mišljenje o sebi te se želi predstaviti `posebnom` pa odmah govori kako nije poput drugih jer druge nisu dovoljno dobre. Takve cure će uglavnom govoriti kako su žene koma te da su uvijek više voljele imati muške prijatelje jer one su tako `chill` i ne vole žensku dramu. Za takve djevojke slijede vijesti: ne dolazi ništa dobro od toga što pričate loše o drugim curama jer vi tako neće postati bolje.`Ona je totalna drolja`

Kada cura kaže za drugu djevojku da je `drolja` to je jako ružno jer podrazumijeva nekoliko stvari: odnosi se na one koje se seksaju i vole seks i na one koje se seksaju s različitim dečkima. Niti na jedna od navedenih stvari se ne gleda sa zgražanjem kada bi se odnosilo na muško ponašanje. Na to netko može reći: `Ma ja govorim o curama koje se neodgovorno seksaju`, ali valja naglasiti da se brojne cure u dugim vezama neodgovorno seksaju sa svojim dečkima bez zaštite pa se postavlja pitanje čini li ih to droljama?


`Ona je baš k*ja`

Nicki Minaj je jednom rekla da se curu koja je puna samopouzdanja odlučno naziva k*jom, a samopouzdanog dečka `pravim bossom` pa se postavlja pitanje tko je tu lud? Cure koje tako govore o drugim curama se trebaju zapitati bi li ih ponašanje određene cure smetalo da je ta cura muško? Ako je odgovor negativan, bilo bi dobro razmisliti koje su to osobine k*je.


`Ako se nastaviš ovako odijevati nitko te neće poštovati`

Nažalost, neki pojedinci općenito pokušavaju ovim načinom opravdati silovanje što je totalno apsurdno. `Odjenula je minicu, što je mogla očekivati?` reći će primitivci, a pogotovo je žalosno kada djevojke imaju takvo razmišljanje. Odjeća nas ne određuje kao osobe i stil oblačenja nema veze s poštovanjem. Cure mogu furati dekoltee i svejedno biti kulturne i `normalne`, a opet mogu biti zakopčane do grla i ponašati se totalno neprimjereno.`Prava žena izgleda ovako`

Nije jasno odakle nekome pravo određivati kako izgleda `prava žena` ili `pravi muškarac`. No, kada čujemo da cure kažu nešto tipa: `Prava žena treba imati obline i veće grudi, žena bez sisa nije prava žena` ili `Prava žena treba biti visoka s tankim nogama, ove sa širokim bokovima nisu prave žene` je čisto grozno i svaki komentar je suvišan.


`S kim se seksala da je to postigla?`

Naše društvo je uistinu trulo jer uglavnom smatra da su uspješne žene nekome `dale` kako bi došle na određenu poziciju ili kako bi nešto postigle. Kada tako nešto kaže djevojka to zvuči još gore jer vjerovali ili ne mnoge žene su postigle velike stvari bez seksa, ali su to napravile svojim trudom, znanjem i radom.


`Lijepa je u faci, ali samo da smršavi bila bi bolja`

Ovo je jako ružno za reći jer to nije nikakva pohvala nego vrijeđanje druge djevojke. Cure trebaju prihvatiti da postoje različite druge cure na ovom svijetu i da naravno ljepota i `zgodnoća` nisu presudne za ništa. Ovakve i slične izjave su totalni hejt i svakog tko ovako nešto izusti trebalo bi biti sram.`Cure loše voze`

Znate li da su ovu izjavu izmislili nesigurni muškarci? Očito su vidjeli da i djevojke solidno upravljaju automobilima baš kao i oni pa su se malo uplašili. No, najgore je to što sve češće možemo čuti cure kako to govore, a istina je sljedeća: i te cure će jednog dana voziti automobil i vjerojatno tada promijeniti ploču.

cure najgluplje stvari Djevojke glupe stvari

Još vijesti