Slika nije pronađena

Nije nedostajalo rasprava na različite teme, od ljubavi i prijateljstva do vježbanja i problema s dosadom u izolaciji, a ovo su samo neka od tih pitanja. Sva ih možeš pogledati u rubrici 'Pitanja i odgovori' i sudjelovati u davanju savjeta.

Djevojke je nekada teško razumjeti, ponašaju se čudno, rade neobjašnjive stvari, a neki su primijetili i da su cure danas bezobraznije prema dečkima, je li to stvarno istina i zašto to rade? Pokušali ste dokučiti. Ono što svima ponekad prođe kroz glavu i vratiti se bivšoj ljubavi ili ne, a neki se brinu i da će izgubiti najboljeg prijatelja i  ne znaju kako pobijediti taj strah.

1.Žene

Zašto su današnje žene ili cure previše ufurane i bezobrazne prema muškarcima? Većina njih želi da ih neko pazi i da bude dobar prema njima, ali kako one očekuju to kada se ponašaju tako? Mislim takva je bar većina ženskih u mom okruženju.

Neki od vaših odgovora:

AngeloCustode: Većina cura danas je takva, ali i dalje ima onih koje nisu. Osobno to ne razumijem, ali poznajem dosta njih koje to rade jer je to 'zabavno'.

Di_No: Ja sam prema osobama neovisno je li muško ili žensko kakvi su oni prema meni, ako je netko stoka ili ću biti i ja takav ili neću imati kontakta (a to radim u zadnje vrijeme jer nemam živaca za debile).


Ingriddddd:
Zato što cure vole previše srati i žele da se trči za njima. Tako valjda misle da su neosvojive hah a to je meni toliko jadno i bolesno.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


2.Pokušati ponovo?

Ostavila sam dečka (ima nekih godinu i pola/dvije od toga). Nismo si odgovarali (ja 16, on 18), različita razmišljanja, želje, ciljevi, njegova kontrola, pritisak zbog stvari na koje nisam bila spremna i želja da me promijeni. Osjećala sam olakšanje nakon prekida, stvarno jesam (on je bio slomljen), mene je počelo boljeti nakon nekog vremena i dan danas (2 godine nakon). Ne želim mu se javiti jer smatram da je to bezobrazno od mene pošto sam ja ta koja je prekinula, ali mi je stalo (nisam imala nikog nakon). Idem uskoro na fakultet u isto mjesto gdje ide i on. Vaše mišljenje, što da radim?

Neki od vaših odgovora:

ivan995: Pa javi mu se, ali ne odmah s namjerom ono kao što u naslovu piše. Kroz razgovor ćeš valjda znati je li hladan i je li vrijedi nastaviti.

kika6469: Nemoj se javiti. On se neće promijeniti. Ako te prije kontrolirao, radio ti pritisak i pokušavao te promijeniti, znači da te nikad nije volio. Volio je ono što je on htio da ti postaneš, a ne tebe takvu kakvu jesi. Kontrola će biti ista ili još veća ako se vratiš jer će on skužiti da si očajna. Takvi toxični ljudi ti ne trebaju u životu. S vremenom ćeš upoznati nekog normalnog tko će te stvarno cijeniti, samo trebaš biti strpljiva i otvorena prema ljudima.

bwebwaa: Ne mora da znači da se nije promijenio zapravo, ako si ti promijenila razmišljanje, možda je i on. Pubertet je čudo, svi dečki u tim godinama su takvi. Možda bi ipak najbolje bilo da oformite neki prijateljski odnos i na osnovu njega vidiš je li se promijenio, a kasnije doneseš odluku što misliš da je najbolje za tebe.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje



3.Bojim se da ću ga izgubiti

Imam najboljeg prijatelja par godina. Pišemo svaki dan, sve je to između nas okej i stvarno smo samo prijatelji. Međutim, ja inače ne volim ljude, ali koga zavolim previše se vežem za njega. U ovoj situaciji to je on, vezana sam za njega, međutim on je jako hladan. Lako bi se mogao prestati družiti sa mnom. Već smo se par puta posvađali i najčešće sam ja bila ta koja se izvinjavala i to jer se prepadnem da ću ga izgubiti, a to je moj najveći strah i razlog zbog kojeg ovo pišem. Jako je hladan, ali mi je par puta rekao da mu je stalo do mene (naravno kao prijateljice). Nekad me zna uhvatiti ovo kao i sad, prepadnem se da ću ga izgubiti itd i napišem mu to, on mi na to sve fino odgovori i stvarno mi bude lakše, ali u zadnje vrijeme mi je počeo govoriti 'je l' to onaj tvoj period i opet ti moram pisati isto'.
Ovo je preduga priča i ne znam sama odakle da krenem. Završavamo srednju i bojim se da ćemo izgubiti kontakt, imam osjećaj da mu sa mnom to nije to i da mu neće biti problem da izgubimo kontakt. Imam osjećaj da se malo trudi oko mene, a onda opet razmišljam on je hladan, takav je, to je normalno. I tako.. Ne bih mu više bila dosadna i pisala 'jedno te isto'. Možda jer je hladan pa mu nije zgodno pisati o tome jer je to emotivna situacija i zato to izbjegava. Bojim se da sam mu možda dosadna i da 'nemamo teme' i da bi zbog toga sve ovo moglo prestati. Iako pišemo svaki dan i sve to, ali opet bojim se da sam mu na teretu i da je tu radi reda. Svaki put kad mi treba on je tu, kad trebam savjet potrudi se oko toga, kad mi treba pomoći on je tu. Sve to okej, ali opet imam osjećaj da mu je sa mnom dosadno. Previše sam navikla na njega da ne znam što bih da ga izgubim. Dosta puta mi je kroz priču, kad priča o budućnosti, dao do znanja da i mene računa tu u budućnosti s njim, ali opet ima trenutaka kad se tako bojim da je to sve na silu. Dosta puta sam ja bila ta koja se potrudila ili da izađemo ili da prošećemo ili što ja znam, malo kad da on to prvi spomene. Uvijek će pristati, ali neće pozvati prvi skoro nikad. Jeste li vi kad bili u sličnoj situaciji? Što da radim? Da li da ga provjerim nekako? Ne bih mu više dosađivala s tim. Toliko noći zaspem u suzama jer se bojim da će to ubrzo prestati. Opet nekad zna pokazati da mu je stalo, ali to je tako rijetko da ja to često zaboravim da se to desilo. Poštuje me i znam da mu mogu vjerovati sigurno, što god da je u pitanju. Jednom kad smo pisali rekao mi je da nikad neće dopustiti da zbog neke ljubomorne cure naše prijateljstvo prestane. On nema curu već neko vrijeme, a ja imam momka duže vremena. Rekao mi je i da neće dopustiti da se prestanemo družiti zbog sitnice, iako se često zna naljutiti zbog sitnice i biti jako hladan i ne pisati sa mnom. Ne znam što da radim. Ima li još netko rješenje osim razgovora?

Neki od vaših odgovora:

nadamsenajboljem: A očito mu je već dosta da ti mora ponavljati istu stvar. Ako ti je jednom rekao ili dva puta mislim da bi mu trebala početi vjerovati. Ne bi se ni meni dalo ponavljati istu stvar svako malo kad tebe pukne to. Dečko je jednostavno takav, valjda ga dovoljno znaš da znaš bi li te sj*** ili ne.

LoveRosie1: Znači ovo kao da sam ja pisala hahaha dobro moje nije baš tako, ali slično je. Znači on se meni isto rijetko javlja, ali razumijem ga jer on ima jako puno obaveza i sve. I on mene uvijek zove bestie i nadimkom i uvijek je tu za mene, ali me uvijek zaboravi nazvati ili tek kasnije se javi i uvijek se ispriča. I sad ja sam razgovarala s njim i rekao je da će se potruditi češće javljati i počeo je. Probaj pričati s njim reci što ti smeta i mislim da će biti bolje, a ako ne, onda ti nije pravi prijatelj.

tarantantino1986: Iskreno, prijateljstvo je nešto što nije forsirano. Smatram da se nemaš čega bojati. Kao što kaže prethodni komentar, nakon srednje ako i ode uvijek možeš naći drugog prijatelja pokraj kojeg nećeš morati govoriti kako se bojiš izgubiti ga. Ovo ujedno smatram i njegovim propustom jer bi se i on trebao zamisliti zašto ti njemu to govoriš. Opusti se i nemoj brinuti, sve će ići svojim tokom i ono najbitnije je da budeš jaka. Sretno!

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Asier Romero/ Shutterstock.com - Antonio Guillem

M.T.

Pogledajte još:

Najčitanije teme tjedna: Korona kao krivac za prekid veze, uvrede od roditelja i zašto se cure šminkaju

Najčitanije teme: Odjednom je prestala odgovarati, najbolji proizvodi za čistiti lice i muško-ženska prijateljstva

Najčitanije teme: Tata gleda porniće, dečko se ponaša kao da ga nije briga i frendice joj se smiju jer još nema dečka

pitanja bivsi cure prijateljstvo odgovori savjeti Pitanja i odgovori najčitanija

Još vijesti