Slika nije pronađena

Mobiteli, laptopi i ostali tehnološki proizvodi su super stvar jer olakšavaju komunikaciju, učenje i pristup važnim informacijama. Osim svega toga, zabavljaju nas većinu vremena – no što ako pretjeramo?

U slučaju da ste zaboravili, mobiteli i nisu najzdravija stvar na svijetu, a osim što zrače, često nam odvlače pozornost zbog čega možemo biti loše društvo, a ponekad se čak i ozlijediti.  Ako vam je nešto od ovih stvari postalo rutina, vrijeme je da promijenite navike.

#Spavanje pored mobitela

Većina nas koristi alarm na mobitelu kao budilicu pa ga ostavljamo blizu glave. Osim što je nezdravo, može ometati san i pruštiti nam podočnjake. Noć je vrijeme kada se trebate odmoriti stoga se preporuča mobitel staviti na drugi kraj prostorije kako nam ništa ne bi remetilo slatki san.

#Nečišćenje mobitela

Zamislite samo koliko stvari dnevno dotaknete, a ne operete ruke; kvake, stolice, drške u tramvaju, bicikl, ograde – a između svega toga tipkate po mobitelu i prinosite ga ustima? Vaš telefon je pun raznih bakterija stoga je važno da ga s vremena na vrijeme prebrišete nekim dezinfekcijskim sredstvom.


#Tipkanje za stolom

Ima li išta iritantnije od osobe koja neprestano tipka po mobitelu dok sjedi u društvu za stolom? Ako se nalazite s frendovima ili obitelji, spremite mobač što dublje u torbu ili džep te uživajte u razgovoru i druženju s dragim ljudima – u ekran možete buljiti i kasnije.

#Korištenje mobitela prije spavanja

Osim što nije dobro spavati pored njega, ne preporuča se ni korištenje mobitela barem pola sata prije spavanja. Mobač i komp stimuliraju naš mozak zbog čega ćete teže zaspati.

#Hodanje i tipkanje

Sigurno ste bar jednom vidjeli osobu koja hoda ulicom i tipka. Osim što se često zabijaju u stupove, znakove i druge ljude, mogu im se dogoditi i ozbiljnije stvari. Gledaj kamo hodaš – poruka će tu biti i poslije.

#Korištenje mobitela u kupaonici

Nije se jednom dogodilo da je nekome mobitel završio u wc školjci ili kadi, a budući su naši telefoni i ovako puni bakterija, zaista nema potrebe da ga još nosimo u kupaonicu s nama. I da, pokušajte ne razgovarati pod tušem jer bi i vaš mobač mogao dobiti neočekivano osvježenje.

Foto: Photoexpress.com
I.N.

mobitel navike

Još vijesti