Slika nije pronađena

Možeš biti ljubomorna na neku curu jer se nabacuje tvom dečku ili na frendice koje su sve dobile 5 iz testa, a ti nisi ili čak na nekoga tko izgleda bolje od tebe. Ljubomora nije lijep osjećaj, ali nije ništa neobično ako ju povremeno osjećaš.

Koliko god htjeli biti iznad tog osjećaja i praviti se da nikada nismo ljubomorni, tu i tamo svakoga može malo zapeći ljubomora kada vidi da je netko drugi uspio u nečemu što si i sami priželjkujemo. S obzirom da se na ljubomoru gleda kao negativan i ružan osjećaj, zadržat ćemo ju za sebe, ali svejedno će nas pikati. Iako to nije ugodan osjećaj i ne želimo se sretati s njim, kada ti se ipak pojavi u životu, umjesto da ga ignoriraš, izvuci iz njega što više koristi, poput ove 3. To su razlozi zašto je ljubomora zapravo dobra za tebe.

1.Ona ti pokazuje što ti nedostaje u životu

Čak iako misliš da ti nešto nije bitno u životu, ako si upravo zbog te stvari ljubomorna na druge, onda izgleda da ti je ipak bitno i da to želiš i sebi. Možeš tvrditi koliko hoćeš da ti nije bitno kakve ocjene imaš u školi, ali ako si ljubomorna svaki put kada frendica dobije bolju ocjenu... Možda ne želiš biti glavna štreberica u razredu, ali znaš da su ocjene bitne za upasti na fakultet, a ako si oduvijek sanjala da ćeš biti primjerice veterinar, ocjene su bitne. Zato nemoj ljubomoru doživljavati samo kao nešto loše, ona ti može otkriti do čega ti je stvarno stalo, čak iako ti misliš da nije.

2.Motivira te

Osim što će ti pokazati do čega ti je stalo, motivirat će te da se potrudiš i budeš bolja. Malo motivacije nikada ne škodi! Ljubomorni smo najčešće na nekoga tko je uspio u nečemu za što znamo da i mi možemo i da smo dovoljno sposobni da ostvarimo to isto. Ljubomora te može pretvoriti u groznu osobu ili te može motivirati da radiš više i jače kako bi i ti postigla isto – koje ćeš odabrati, ovisi o tebi.

3.Uči te kako postati bolja osoba

Nekada ti neće biti jasno zašto si ljubomorna na nekoga, samo ćeš biti ljubomorna. Umjesto da se prepustiš hejtanju, razmisli što te to toliko smeta i koji je razlog tvoje ljubomore. Možda otkriješ nešto novo o sebi! Osim toga, savladati ljubomoru i iskreno se veseliti nečijem uspjehu nije uvijek najlakše, ali nije ni nemoguće. Malo po malo, ljubomora po ljubomora, i postat ćeš najbolja verzija sebe.

Pogledajte još:

Kako učiniti dečka ljubomornim, ali na pravi način: 9 stvari koje će ga izludjeti

[HOROSKOP] Zbog čega su drugi najviše ljubomorni na tebe s obzirom na tvoj znak zodijaka?

KVIZ: Jesi li ljubomorno čudovište ili je ljubomora tebi nepoznati pojam?

ljubomora dobro za tebe osjećaji zavist

Još vijesti