Slika nije pronađena

U toj rubrici odgovarate sami sebi i međusobno si pomažete kada vam je pomoć najpotrebnija. Za savjete je tu istoimena rubrika, ali mi ponekad ne stignemo reagirati. Stoga vam predlažemo da si nastavite pomagati i olakšavati si život međusobno...


Uglavnom (vas i) nas muči ljubav, pa su i tri najčitanija pitanja prošlog tjedna ljubavne tematike: 'jesam li možda lezba', 'dečko sam i družim se s curama' i 'savjet prije prvog ljubljenja'.


>> Još pitanja potražite u našoj rubrici Pitanja & Odgovori


U nastavku pročitajte pitanja i neke odgovore.

1. Jesam li možda lezba?

Ovako, imala sam dečka i imam simpu. I uživam u dečkima. Vjerojatno se pitate zašto se onda pitam jesam li ili ne. Zato što nekada, kada vidim neku curu, pomislim kao ova cura je lijepa. Nikada mi nije palo na pamet za ozbiljno da poljubim neku curu. Jednom mi je palo na pamet, kada sam previse popila, ali kada je kao 'bila šansa', bilo mi je neugodno. Nemojte me krivo shvatiti nemam ja ništa protiv gay ljudi, ali ja stvarno, ali iskreno iz srca ne želim biti gay i ne mogu niti sebe prihvatiti tako. Tako da molim vas recite što vi mislite.

Neki od vaših odgovora:

Pegasuz: Ovdje mogu biti mnogobrojni razlozi u pitanju, ne moramo odmah donositi zaključak da si lesbian na temelju sitnih argumenata, trebaju nam ipak neki jači argumenti. Razlozi mogu biti: Da si možda ljubomorna na određene cure zbog njihovog izgleda? Diviš im se zbog njihovog izgleda? Možda si biseksualne orijentacije - privlače te oba spola? I krivo si se malo izrazila (ovo zadnje), ti nisi gay ako te privlače samo ženske, već si lesbian. Da li si stvarno lesbian/biseksualna možeš utvrditi tako što npr. možeš otići na neku porno stranicu s lesbian kategorijama, pa ako te uzbudi takav seksualni sadržaj, onda ima nešto u tebi, sretno!!

Ghost: Znanstveno dokazano da se oko 80% žena loži na druge žene. Odnosno smatra ih privlačnima. Ne znači da su lezbe, znači da ste stvarno zgodne.

LeonaT24: Velika je razlika, da li bi htjela izgledati kao ona, diviš joj se ili bi htjela biti s njom.


via GIPHY


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


2. Dečko sam i družim se s curama

Imam 13 godina i družim se s par cura i dopisujem se s nekim curama, u jednu sam zaljubljen, ali nebitno, s dečkima se družim dosta manje nego s curama, moje pitanje je: je li to čudno?

Neki od vaših odgovora:

LizzyLove: Više ti paše žensko društvo i to je to, nema razloga da bude čudno. Znam hrpu cura koje se više druže s dečkima i hrpu dečki koji se više druže s curama. Ako nikome ne smeta, ne treba smetati ni tebi.

Mastermind: Pa ja se cijeli život družim s curama haha, s dečkima samo odem van i u klub, al odem van kluba s curom hahaha.

PunksAlmostDead: Nije uopće čudno. I nadam se, radi tvojeg samopoštovanja, da ne misliš jesi li gay, jer i to je potpuno u redu. Samo sto je naše društvo mentalno zaostalo u 1893., pa se ne mičemo iz te točke desetljećima.


via GIPHY


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

3. Savjet ljudiii❤

Znači imam skoro 16 godina i nikad nisam imala dečka niti se poljubila i sram me zbog toga; mislim uskoro idem s jednim dečkom van i vjerojatno će biti nešto između nas pa, mislim, da mu kažem da sam već prije imala nekog jer mi je fakat glupo nekako... Možete mi dati neki savjet?? ❤

Neki od vaših odgovora:

Marioza: Biti potpuno neiskusan sa 16 g nije ništa čudno. To je sasvim normalno i ništa čega bi se trebala sramiti. Iskrenost je uvijek jednostavnija i bolja za odnos od laži. Ako kažeš dečku da još nisi imala ništa s nikim i da čekaš nekog tko će ti se zbilja svidjeti bit će jako polaskan da ti bude prvi poljubac.

DGS_: Moja sadašnja nikad nije imala dečka prije, doduše nešto je mlađa od tebe ima 14 godina ali nije razlog za zabrinutost, više volim cure koje nisu imale dečka nego ove što su s 12, 13 godina mjenjale po nekoliko. :)

Mitzi: Nije ti to neki big deal, shvatit ćeš to i sama. Priznaj mu da nisi nikad imala dečka i da se nisi ljubila, tako će vjerojatno znati na čemu je, tj. da krene malo lakše i da ne očekuje previše, a opet će mu sigurno biti drago što može nekome biti prvi poljubac. :)
Ja sam se ljubila prvi put sa 17, a imam prijatelja koji ima skoro 20 pa se nikad još nije poljubio, tako da opušteno. :)


via GIPHY


>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.


Provjeri još...

3 najčitanija pitanja ovog tjedna: rođendan, poljubac i veliki problem s mamom

ljubav pitanja & odgovori

Još vijesti