Slika nije pronađena

Ima onih vikenda kada ne znaš gdje bi i što bi sa sobom. Nitko nije slobodan za druženje ili se tebi ne da nikuda ići, nije vrijeme baš najbolje i jednostavno ne znaš što raditi. Ovo su neke stvari koje možeš raditi sama bez ikoga, neke su čak i korisne.

Jedva čekamo vikend da se napokon stignemo odmoriti, napraviti sve što nismo stigli preko tjedna i zabaviti se. Onda dođe vikend i ti cijele dane ne znaš što da radiš i umireš od dosade. Ima takvih dana i takvih vikenda. Umjesto da žališ samu sebe, ustani i napravi nešto zabavno i/ili korisno. Ako ništa, vrijeme će ti malo brže proći. Imamo 7 ideja koje možeš i ti iskoristiti ako ti je ovaj vikend jedan od takvih.

1.Popodne/večer društvenih igara s obitelji

Ako ti je netko od obitelji doma, ili cijela obitelj, podruži se s njima! Možda nisu društvo koje bi prvo izabrala za vikend, ali roditelji ili brat i sestra će uvijek pristati na druženje ako isto ništa ne rade. Sigurno imate neku društvenu igru doma – Uno, Monopoly, karte..., što god i odigrajte jednu rundu. Svi ćete se zabaviti, neće vam biti dosadno, a i podružit ćete se, što sigurno ne radite često.

2.Presloži (i pospremi) sobu

Priznaj, soba ti je u kaosu. Ako nije, onda si jedna od rijetkih. Subota je primjerice idealan dan za očistiti sobu ako to trebaš napraviti, pospremiti ju ili samo napraviti neku promjenu i razmjestiti stvari, dekoracije ili čak i namještaj. Ne moraš kupovati nove stvari da bi promijenila način na koji ti soba izgleda. Posluži se onime što imaš i baci oko i na tavan, svašta se tamo može naći, samo uključi kreativnost. I pusti omiljenu glazbu.

3.Isplaniraj si outfite za sljedeći tjedan i/ili raspored obaveza

Nekada su korisne stvari istovremeno i zabavne. Ovisno o tome što ti je draže, možeš isplanirati outfite od glave do pete za školu za svaki dan za sljedeći tjedan ili uzet papir i napraviti si raspored i upisati sve obaveze i dogovore koje imaš. Ili oboje!

4.Obiđi second hand dućane u svom gradu ili kvartu

Shoppingiranje je zabavno, a shoppingiranje na budžetu još zabavnije. Second Hand dućani mogu biti prava mala riznica blaga. Da, pronaći ćeš hrpu bespotrebnih gluposti, ali možda baš izvučeš i nešto odlično, a jeftino. Uzmi si vremena, obiđi one koje imaš u svom gradu i pronjuškaj dobro po vješalicama.

5.Otiđi sam/a u kino

Ići u kino sam nije najgora stvar na svijetu. Puno ljudi to radi i bude im odlično. Možeš ići kada god to poželiš i gledati što god poželiš – i ono najbitnije od svega, imaš kokice samo za sebe. Nitko te neće gledati kao čudaka ili kao da si jadna ako sama dođeš na film.

6.Pronađi neki mjesečni plan za vježbanje i kreni s njim

Višak vremena i dosadu možeš iskoristiti da napokon kreneš i vježbati. Postoji toliko različitih besplatnih programa i savjeta koje možeš pronaći na YouTubeu i internetu općenito. Istraži što sve ima, što je najbolje za tebe i odmah kreni. Ovisno o tome što želiš postići i koliko imaš vremena, sigurno postoji neka opcija idealna za tebe, samo trebaš istražiti. Što je idealno, jer ionako imaš vremena i ne znaš što raditi. Nema odgađanja i nema 'od ponedjeljka', kreni sada, neka ti danas odmah bude prvi dan.

7.Napravi si neku zanimljivu manikuru

Možeš vrijeme iskoristiti i za uljepšavanje svojih noktiju. Ne treba ići u salon kako bi na njima imala neki kul dizajn i da bi izgledali drugačije i neobično. Samo ti trebaju različite boje lakova, što sigurno imaš, i još par sitnica. Imamo nekoliko fora ideja koje možeš isprobati, a pogledaj ih ovdje 'U nekoliko jednostavnih koraka do manikure kao iz salona - i ne, ne trebaš biti umjetnica!'. Na ovo će ti sigurno otići dosta vremena i ubit ćeš dosadu, a napraviti nešto super za sebe.

Pogledajte još:

Zaboravi na dosadna standardna pitanja: Ako želiš nekoga bolje upoznati – pitaj ih ovih 35 pitanja

[HOROSKOP] Što raditi kada ti je jako dosadno? Imamo prijedlog za svaki znak zodijaka

Španjolske serije su opet hit: Evo kojih 6 morate obavezno pogledati ako već niste!

dosada aktivnosti za vikend zabavne aktivnosti što raditi

Još vijesti