Slika nije pronađena
Svi koji smo bar jednom izgubili mobitel ili nam je bio ukraden, znamo koja je to gnjavaža. Zaključani mobitel ti nitko neće vratiti jer je do kontakata nemoguće doći, a onaj otključani – daje mašti na volju svim znatiželjnim nalaznicima (hjojjjj, tko sve sada gleda tvoje fotke ili čita razgovore tebe i dečka...zemljo otvori se).

Koma, kako god okreneš. Ne pomažu ni mudrovanja tvojih frendica ili mamimo `kokodakanje´ kako si neoprezna.

No nakon što je novi mobitel stigao, sigurno si se zapitala– što mi je pametnije ovog puta, imati šifru ili ne?



Ako si tim šifra:
Bez obzira na sve, ne možeš živjeti bez šifre zahvaljujući dosadnoj braći koja jedva čekaju materijal za nove `ucjene´. Kako bi spriječila njihova znatiželjna njuškanja, no u slučaju gubitka se opet osigurala, u postavkama namjesti da na zaključanom zaslonu ekrana bude prikazano tvoje ime i telefonski broj na koji si dostupna u slučaju da ti se opet dogodi isti `pe

h

´.

Ako si tim bez šifre:
Budući da nemaš bojazni od pogleda znatiželjnika, šifra ti nije potrebna. No kako bi se ogradila od moguće nelagode koja dolazi s gubitkom mobitela, zaključaj samo neke aplikacije za koje ne želiš da budu vidljive svima – ostalo (poput imenika), ostavi otključano.



P.S. Iako ovo nije potrebno dodatno naglašavati, ako se odlučiš za šifru nikako nemoj koristiti svoje ime ili prezime. Od komplicirane šifre će svakog `hakera´ ubrzo zaboljeti glava.


Foto: Shutterstock /Giffy

S.T.R.

KVIZ: Koliko si naživcirana danas?

Često šaraš po bilježnici? Evo što tvoje črčkarije govore o tebi!

Velika svađa na Fejsu: Je li ovo pretežak test za 1. osnovne?

gubitak zaključavanje postavke mobitel

Još vijesti