Slika nije pronađena

Vjerojatno si za 18. rođendan kupila cigarete (čak nema veze pušiš li), uplatila listić u kladionici, naručila alkoholno piće u kafiću/klubu u kojem znaš da ne poslužuju maloljetnicima i ušla u klub u kojem te do tada nisu nikad pustili!

No, što za dvadeseti rođendan? Radi se o velikom broju, ipak više nisi niti tinejdžerica, ali nije niti da možeš nešto konkretno napraviti kako bi službeno imala dvadeset. Stoga ti donosimo dvadeset stvari koje moraš napraviti u svojim zadnjim tinejdžerskim danima!

1. Ići van usred tjedna

Izlasci vikendom nisu više niti opcionalni, ali barem jednom moraš izaći usred tjedna. Nije bitno radi li se o nekom studentskom danu za izlaske, kao što su srijeda u Zagrebu ili utorak u Rijeci, ili neki totalno random dan, recimo četvrtak.


2. Kupiti komad odjeće u kojem se osjećaš kao princeza
Svi imaju bolje i lošije dane, ali kad obučeš onaj jedan outfit, jednostavno ne možeš imati loš dan! Ako nemaš takav outfit u ormaru, vrijeme je da ga nabaviš. Predlažemo ti da potražiš po dućanima dok još traju sniženja, svašta se može naći...


via GIPHY


3. Izbaciti negativne ljude iz svog života

Radilo se o lošoj prijateljici ili dečku koji te ne čini sretnom – nemaš vremena za trošiti na ljude koji ne cijene tvoje društvo. Znaš kako kažu, radije sam nego u lošem društvu!


4. Početi paziti na svoje zdravlje

Kad si imala pet godina, bilo ti je teško shvatiti da su čips i slatkiši zaista nezdravi, ali sada sa skoro dvadeset, to bi ti trebalo biti jasno. Probaj tu i tamo poslušati savjet svoje mame i kad ti se jede slatko, samo uzmi jabuku. Zdravlje je najvažnije!


5. Pročitati kultne knjige i pogledati kultne filmove
Koliko ti se puta dogodilo da si u društvu i svi pričaju o nekom filmu ili knjizi, a ti nemaš pojma o čemu je riječ? Nemoj se dovoditi u takve situacije, nego budi u toku. Što se tiče filmova, najsigurnije ti je krenuti od nekih Tarantinovih filmova, a nisu za izostaviti niti dobitnici Oscara. A za knjige, zaista su većina kultnih knjiga na popisu lektire....

via GIPHY


6. Doživjeti nešto toliko ludo da nikako ne možeš ispričati mami

Kratko i jasno – ako možeš reći roditeljima, nije dovoljno ludo! Ne mora biti ništa zabranjeno niti ilegalno, ali dovoljno ludo da te je u najmanju ruku sram reći mami.


7. Napiti se

Ne moraš do te mjere da ti bude slabo pa da dva dana nakon  ne možeš živjeti, ali barem biti tipsy. Ako ništa, da imaš jednog dana što pričati unucima!

8. Osamostaliti se

Teško da ćeš do dvadesete uspjeti biti financijski samostalna da možeš živjeti sama, ali bilo bi lijepo kad bi u tom slučaju zaista i mogla živjeti sama. Čišćenje kuće, pranje robe, kuhanje ručka, naručivanje kod doktora... Ako znaš sve to sama, čestitke, samostalna si!


9. Voditi brigu o svojem licu i tijelu

Do sada već znaš da ako želiš izgledati dobro, moraš se truditi oko toga. Dobre kreme za lice koji ti odgovaraju, zdrava hrana i redovito vježbanje. Ako budeš sve to radila, ten će ti se proljepšati, isto kao i cijela figura. A znaš kako kažu, u zdravom tijelu, zdrav duh!


via GIPHY


10. Pronaći svoj stil

Dvadesete su godine kada se tražimo i kada se nađemo, ali do sada vjerojatno znaš koji je tvoj stil – jesi li rockerica ili punkerica, uvijek u haljinama ili ne izlaziš iz tajica. Također, do sad bi trebala znati što ti dobro stoji, a što baš i ne laska tvojoj figuri.

11. Vratiti se doma sutra

Ako nisi bar jednom otišla van i vratila se kući tek dan nakon u kasnim poslijepodnevnim satima, jesi li zaista živjela?! Šalu na stranu, moraš to bar jednom doživjeti. Nebitno hoćeš li doma direkt iz izlaska ili ćeš prespavati kod nekoga, ali do sutra nema povratka!

12. Ostati budna barem 24 sata u komadu
Bit ćeš mrtva umorna, ali barem ćeš moći reći da si bila budna 24 sata. I da, učenje pred ispite i kolokvije se ne važi!

13. Prva prići nekom dečku u klubu

Cure uvijek čekaju da dečki naprave prvi korak, ali odvaži se i budi ti ta koja uzima stvar u svoje ruke. Što je najgore što se može dogoditi? Ionako je on totalan stranac, pa i da te odbije, neka te to ne bedira!


via GIPHY


14. Priznati simpatiji da ti se sviđa

Skoro pa svi imaju onog jednog dečka s kojim nikad ne znaju na čemu su. Skupi hrabrosti i reci mu kako se osjećaš. Na kraju krajeva, znat ćeš gdje si, a možda i završi sve kako si baš i zamišljala!

15. Imati prvi posao

Puno ljudi radi već u srednjoj preko ljeta, što je super. Skupljaš radno iskustvo, stvaraš nove radne navike, upoznaješ nove ljude, i povrh svega – zarađuješ si džeparac!


16. Uštedjeti za nešto što jako želiš
Ako si radila, zaslužuješ i da si kupiš nešto što jako želiš. Bio to novi mobitel ili najljepše     traperice koje si ikad vidjela, ako si zaradila te novce, zaslužuješ i da se počastiš s istima!


via GIPHY


17. Napraviti nešto čega se bojiš

Svatko od nas ima neke strahove. Neki su manji, a neki veći. Predlažemo ti da se uhvatiš u koštac s nekime od njih i postaneš nepobjediva!

18. Naučiti nešto novo

Heklanje, sviranje gitare, rješavanje sudokua... Postoji mali milijun stvari koje možeš naučiti. Ako će te to veseliti, vrijedno je vremena koje uložiš u to!

19. Učiniti dobro djelo

Pomoći nekome prijeći preko ceste, ustati se u tramvaju/busu, donirati krv... Ima toliko različitih načina na koje možeš pomoći ostalima, a naposljetku i samoj sebi – nema ljepšeg osjećaja od onoga nakon što vidiš posljedice svojeg dobrog djela!


via GIPHY


20. Slijediti svoj san

Ako voliš pisati, otvori svoj blog. Ako voliš fotografiju, otvori račun na Instagramu. Ako voliš pjevati, priključi se zboru. Svaka tvoja želja može biti ostvarena, samo se moraš malo potruditi! Ako ne probaš, nećeš nikad saznati. Tko zna, možda si baš ti sljedeća osoba o kojoj ćemo pisati članak...

To je naša 'bucket' lista stvari koje moraš napraviti prije dvadesetog rođendana. Imaš li i ti kakav prijedlog? Imaš li svoju bucket listu?

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Možeš li odoljeti ovim slatkim jednorozima? Ova rođendanska torta je apsolutni HIT!

Jedva je dočekala – pogledajte kako je Marija Žeželj proslavila 18. rođendan

Najbolji datum na koji se netko može roditi – je li upravo to tvoj rođendan?

dvadeset rođendan bucket list

Još vijesti