Slika nije pronađena
Na posljednji dan škole pitali smo vas što ćete raditi pod praznicima i vidjeli da dosta vas ima u planu naspavati se nakon dugog vremena. Sad ćemo vas obradovati sretnom viješću – to je zdravije nego što ste mislili.

Oni ljudi koji provode vikende i sve dane u kojima nemaju obaveze u krevetu ili na kauču ljenčareći, prema istraživanju koje je proveo Sleep, bit će zdraviji. Studija koja je nedavno provedena u Južnoj Koreji proučavala je utjecaj spavanja vikendom na indeks tjelesne mase (BMI indeks).Znanstvenici su uzorak obuhvatili one koji premalo spavaju preko tjedna i diferencirali ih na one koji se trude nadoknaditi manjak sna tijekom vikenda i one koji ne nadoknađuju izgubljene sate sna. Otkrili su da su oni koji nadoknađuju san fizički zdraviji, imaju niži BMI indeks i mršaviji su.

via GIPHY


Ovo je totalna promjena stila razmišljanja jer su donedavno stručnjaci na temelju prošli istraživanja tvrdili da je ljenčarenje tihi ubojica jer uzrokuje viši BMI indeks, kardiovaskularne probleme i dijabetes.

Na kraju krajeva, nije ni najbitnije što kaže znanost jer se međusobno razlikujemo, a tvoje tijelo najbolje zna što mu treba. Svi se slažemo da je najbolje spavanje uvesti u svoju rutinu i ne zanemarivati važnost spavanja kako bi naše tijelo i mozak mogli funkcionirati.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

[KVIZ] Kakva si spavalica – koliko si slična ekipi oko sebe?

KONAČNO JE GOTOVO 12 misli koje točno opisuju kako se osjećaš danas

Imaš problema sa spavanjem? Ove su pjesme idealne za miran san

Spavanje praznici vikend Ljenčarenje

Još vijesti