Slika nije pronađena
Dok internet vrvi slikama s vjenčanja, raznim memeovima i šalama na račun istoga, mi smo se zapitali jednu stvar. Što čini Meghan Markle drugačijom od nas? Osim činjenice da je sada dio kraljevske obitelji, naravno.

Istina je da biti princeza ne znači imati titulu, već se ponašati i razmišljati kao jedna princeza, a upravo je takva i Meghan. Donosimo ti nekoliko stvari kojih se svaka princeza mora pridržavati!

1. Biti puna suosjećanja

Kada je tebi super, a nekom drugome teško, nije lako zamisliti kako je njemu. Prvo, zato što to ne želimo baš. Znamo da ćemo si tada pokvariti vlastitu sreću, a  ako to možemo izbjeći, zašto ne bismo? Drugo, zato što nam je teško promijeniti perspektivu i zamisliti kako stvari izgledaju nekome tko nije mi. Biti empatična znači upravo to: moći se staviti na nečije mjesto i osjetiti (ili barem probati) kako je njemu, što on razmišlja, što njega muči.

via GIPHY


2. Ponašati se pristojno

Žvakati žvakaću gumu glasno, srkati juhu ili se držati pogrbljeno. Sve su to stvari koje nijedna princeza ne bi nikada bila ulovljena da radi, a pogotovo ne u javnosti. Pravila ponašanja su jedna od onih koja se ne krše, zato što imaju svoje 'zašto'. Pod pravila ponašanja spada i primjerno oblačenje za prigodu, jedenje za stolom, naručivanje hrane, spremanje iste. Sve su to naizgled sitnice, koje upravo čine princezu drugačijom od 'obične' djevojke.

via GIPHY


3. Voditi brigu o sebi

Jesi li ikad vidjela princezu kako ima masnu kosu, neuredne nokte ili prljave cipele? Apsolutno ne. Svaka cura koja drži do sebe si neće dopustiti da se nađe u takvom stanju, a princeze su te koje si ne smiju dopustiti nešto slično. Osim što vođenje računa o sebi pomaže tvojem imidžu princeze, itekako pomaže tvojoj osobnoj higijeni i zdravlju! Sve same pozitivne strane.

via GIPHY


4. Budi mila i draga

Kada nam netko spomene princezu, vjerojatno se odmah sjetimo Snjeguljice. Sada, probaj zamisliti Snjeguljicu (ili bilo koju drugu princezu) kako se na nekoga izderava jer je nešto pogriješio. Ili kako nekome ne pruži ruku, nakon što on njoj je. Ili kako na nečiji kompliment (ili primjedbu) drsko odgovara. Ili kako koluta s očima, svaki put kada ne bude po njenome. To jednostavno NISU stvari koje rade cure, a još manje stvari koje rade prave princeze!

via GIPHY


Jesi li pratila kraljevsko vjenčanje? Bi li i ti voljela biti poput princeze?

Foto: Giphy/Profimedia

A.Š.

Pročitaj još:

Otkrivamo – što tvoja omiljena Disney princeza govori o tebi?

Disney ide korak dalje: sljedeća princeza bit će lezbijka?

Svaka čast: Mia Negovetić postaje Disneyjeva princeza

princeza Kraljevsko vjenčanje savjeti

Još vijesti