Slika nije pronađena
Nisi ni prva ni posljednja kojoj se to dogodilo – nemoj dramiti zbog mrlja na hlačama ili na gaćicama, već se koristi ovim savjetima kako bi ih lakše uklonila ili prikrila.

Odmah na početku ćemo ti reći istinu: postoje dobre i loše vijesti. Loše su da ćeš menstruaciju imati godinama i da će ti procuriti minimalno nekoliko puta. A dobre su vijesti da su mrlje rješive i da će ti s godinama biti sve manje bed zbog njih.

via GIPHY


Kada se dogodi da procuri na tvoje gaćice ili hlače, nemoj odmah napraviti dramu.
Svuci ih prvom prilikom i stavi pod hladnu vodu. Bit ćeš iznenađena koliko će krvi ukloniti samo hladna voda. Ako si se mrljama odlučila pozabaviti izvan svojeg doma i pri ruci nemaš Vanish ili neko drugo sredstvo za uklanjanje tvrdokornih mrlja, posluži se sapunom bilo koje vrste – pa makar tekućim za ruke, samo da se mrlje ne upiju duboko u tkanje.

Ako si se ipak odlučila rješavati problem mrlja kod kuće, preko hlača prebaci jaknu ili majicu i glumi frajericu hodajući sa zavezanim odjevnim predmetom oko struka. Izgledat ćeš cool i oldschool, samo ponosno hodaj. Čak i ruksak može poslužiti – spusti ga nisko, preko zaprljanog dijela hlača i nastavi obavljati dnevne obaveze kao da se ništa nije dogodilo.

via GIPHY


Kada se 'dočepaš' svoje kupaonice, na mrlju nanesi jaki odstranjivač mrlja i ostavi npr. hlače da stoje tako desetak minuta. Ne želiš da tvoji starci gledaju ostatke menge, pa napravi to sama, please (sad si već dovoljno velika za to). Nakon što ispereš glavninu, ubaci taj odjevni predmet u perilicu ili pričekaj mamu da ju napuni drugim rubljem. Vjeruj nam, mrlja će postati samo ružna prošlost.

via GIPHY


Ako nemaš pri ruci baš nijedan odstranjivač mrlja s tkanine, posluži se aspirinom ili sodom bikarbonom.

Pitaš se kako?


Nekoliko tableta aspirina smrvi i pomiješaj s malo vode da nastane smjesa slična pasti za zube. Tu smjesu nanesi na mrlju i također ostavi desetak minuta da prodjeluje (što duže – to bolje, ali neka odstranjivač ipak ne stoji dulje od nekoliko sati),  prije nego odjevni predmet opereš u perilici. Druga varijanta je soda bikarbona. I nju moraš pomiješati s vodom (što je jača mrlja, treba ti više sode) i potom oprati hlače redovnim putem.Možda ćeš trebati nekoliko puta ponoviti postupak, ali vjeruj nam – mrlja će sigurno sići s tvojih omiljenih hlača. I nama se dogodilo, nema beda.

Foto: Giphy/Pixabay/Shutterstock

M.Z.

Pročitajte još:

Menga ne mora biti koma - kako učiniti 'one dane u mjesecu' podnošljivima?

Pomogni i ti njemu: Zašto moraš pričati s dečkom o mengi i PMS-u

Evo kako izgleda kada roditelji djeci objašnjavaju što je menga

Voda flekovi rješenje problem menstruacija mrlje Odstranjivač menga