božićni pokloni

Možda ti se čini da je nešto od ovoga baš idealan poklon i želiš oduševiti dragu osobu, ali razmisli još jednom. Ovih 9 poklona ne bi se trebali pronaći ispod ničijeg bora, jer statistike kažu da se za vrijeme blagdana upravo oni najviše vraćaju.

Neki od ovih poklona su samo loše ideje i nema opravdanja za njih, a drugi su u teoriji dobra ideja, ali nisu stvari koje se poklanjaju drugima jer su malo previše osobne i radije si ih svatko sam bira. Osim ako ti je osoba rekla da želi za Božić izričito nešto od ovoga, onda je u redu kupiti. Inače, ne. Naravno da kao i za sve postoje iznimke i da će nekome ovi pokloni biti super, ali većini neće. Ako ne želiš riskirati i cilj ti je oduševiti neku dragu osobu za Božić, zaobiđi ovih 9 stvari jer postoji jako dobra šansa da će ih i oni htjeti vratiti.

1.Tenisice
Ovo je preskup poklon da bi ga kupovali 'na slijepo'. Možeš pogriješiti toliko toga, od veličine do stila tenisica. S obzirom da se radi o stvari koja se često nosi, ako nije baš ono što si je osoba zamislila, vjerojatnije je da nećeš pogoditi baš one prave, nego da hoćeš. Po istraživanju koje je napravio Reviewed, ovo je jedan od poklona koji se najčešće vraća.
 

 

2.Kućanski aparati

Čak i da osoba kojoj kupuješ voli provoditi vrijeme u kuhinji, ovo nije nešto što ljudi žele ispod bora. Mikseri, tosteri, aparati za kokice…koliko god neke od tih stvari bile kul, nisu božićni pokloni.

3.Video igrice

Čini se kao dobra ideja gejmeru u svom životu kupiti video igricu, ali osim ako ne znaš točno koju želi, radije nemoj. Moguće da već ima tu koju planiraš kupiti ili nije nešto što bi igrali. Zato što igra 'pucačine', ne znači da će bilo koja biti dobra. Ako je ovo baš nešto želiš kupiti, izvuci iz osobe koju igricu želi, nikako ne kupuj na slijepo.

Pokloni Vodič za dečke: 20 ideja što kupiti curi za Božić i apsolutno ju oduševiti

4.Svijeće

Kao i s video igricama, ovo je riskantno područje. Čak i ako je osoba ljubitelj svijeća. Dobre svijeće traju jako dugo, a ako fulaš miris, bit će nešto što osoba nikada neće koristiti. Uzalud si bacila novac ako im svijeća bude samo dekoracija.

 

5.Spravice i oprema za vježbanje

Još jedna stvar koja je previše personalizirana da bi se mogla lako kupiti kao poklon. Bilo da se radi o odjeći za vježbanje ili opremi i spravicama. Bolje ne.

6.DVD-ovi i CD-ovi

Nostalgičan poklon koji većina neće imati gdje pogledati ili poslušati. DVD-ove i CD-ove se danas može naći po niskim cijenama i može se činiti kao dobar poklon, ali kao i svijeća, bit će vjerojatnije samo dekoracija. Sve više uređaja danas nema utor za CD.

Cura i dečko u vrijem Božića Što kupiti dečku za Božić s obzirom na to koliko ste dugo zajedno? Donosimo ti prijedloge za sve duljine veza

7.Donje rublje

Grudnjaci su jedno veliko najveće NE. Kao i ostalo donje rublje. Tako je lako fulati veličinu, ali za razliku od pulovera ili čarapa, ovdje je i kada malo pogriješiš, nenosivo.

 

8.Šalice

Svi imamo toooliko šalica, toliko da ne stanu u ormariće pa ih spremamo na tavane i u kutije u garažu. Sigurno osobi ne treba još jedna obična božićna šalica. Drugo je ako ima neka priča iza nje, ali koristiti šalicu kao ideju za izvući se za Božić kada ne možeš smisliti ništa bolje, nemoj. Obične šalice koje su samo još jedna žuta ili plava šalica…. Radije uzmi još jedan dan da razmisliš postoji li neki drugi poklon.

 

9.Šminka

Sjeti se koliko ti je nekada teško kupiti i novi komad šminke za sebe, a koje su onda šanse da ćeš pogoditi pravi za drugu osobu? Svatko ima specifične potrebe u ovoj kategoriji, a ako ih ne znaš, nemoj se zaletiti i potrošiti previše novaca na šminku koja će onda biti možda korištena samo jednom.

Božićni Pokloni što ne kupiti loši pokloni

Još vijesti