Slika nije pronađena

Postoji puno pozitivnih strana društvenih mreža, ali nažalost nekada doživljavamo samo one negativne.

Živciraju nas nečiji komentari i selfiji, počnemo `stalkati` ljude, stvaramo lažnu sliku o drugima i zato se postavlja pitanje kada trebamo nekoga maknuti s fejsa?

Znamo se dvoumiti trebamo li nekoga trajno ukloniti s naše liste prijatelja te kako se ponašati nakon toga, ali valjalo bi se prisjetiti da i mi stvaramo loše online navike zbog toga što `trpimo` postove osobe koju ne podnosimo.

Ako si još uvijek u dvojbi vrijeme je odbaciš sve sumnje jer ovo je 9 znakova da trebaš nekoga maknuti s fejsa:


Nikome nećeš priznati da tu osobu najviše uhodiš na fejsu

Trebaš si postaviti pitanje: zašto sam prijatelj s osobom na mreži, a sram me priznati da ju često uhodim na fejsu? Postoji razlog zašto postoji taj sram, a to je zato što vjerojatno ne želiš da itko sazna da redovito pratiš što ta osoba objavljuje. Poslušaj svoju savjest i oslobodi svoju listu prijatelja.


Nisi ga još preboljela, a pokušavaš nastaviti dalje

Kada se radi o bivšim dečkima i fejsu odgovor je samo jedan: obriši ga! U slučaju da bivšeg ne makneš sa svih društvenih mreža velika je vjerojatnost da ga nećeš preboljeti neko duže vrijeme. Teško je krenuti dalje i nastaviti sa životom ako nekog stalno gledaš online.Često te uzrujavaju objave te osobe

Društvene mreže ne bi trebale biti mjesto na kojem ćeš se naživcirati svaki put kada se ulogiraš i baš zato trebaš obrisati one osobe čije te objave uzrujavaju. Ako ne možeš pročitati status osobe ili komentar bez da ti se diže kosa na glavi vrijeme je da ju obrišeš.Skoro sve tvoje sms poruke posvećene su ismijavanju objava te osobe

Svi mi volimo tračati s vremena na vrijeme i prokomentirati nekog drugog sa svojim prijateljima, ali...ako se tvoji sms razgovori s prijateljicom svode samo na ismijavanje objava neke osobe s fejsa onda se trebaš zapitati zašto uopće tu osobu imaš na listi prijatelja. Osim toga, sigurno imaš više tema za pisanje s prijateljicom od pukog ismijavanja i ogovaranja.


Ta osoba ima pasivno-agresivne objave samo zato da te naživcira

Uvijek znamo kada je neki status ili druga tuđa objava o nama pa čak i kada se ne spominje naše ime. To je uvijek očito i ta osoba zna točno što radi. Ako su se tvoja fejs prijateljstva svela na to tko će te više povrijediti ili naživcirati, vrijeme je da takve osobe obrišeš. Ovakve stvari se uglavnom događaju između bivših parova, prijatelja ili između sestara i braće.


Ti objavljuješ pasivno-agresivne stvari kako bi naživcirala tu osobu

Kada je situacija obrnuta od prethodne tada isto možeš pretpostaviti da nešto nije u redu. Ako si ti ta koja objavljuje pasivno-agresivne postove na fejsu samo kako bi naživcirala određenu osobu vrijeme je da se te osobe riješiš. Zar zbilja želiš tratiti vrijeme i energiju na takvo nešto?


S tom osobom imaš `hate following` odnos

Zapravo, ovdje se ne radi ni o kakvom odnosu, no `hate following` znači da nekog imaš na fejsu samo kako bi ga mogao ismijavati. `Hate following` će donijeti negativnost u tvoj život, a to nije nikako dobro jer se trebaš pitati koja je poanta toga?


Znaš da nikada nećete biti ponovno prijatelji u stvarnom životu

Ako si se posvađala s prijateljicom i znaš da joj ne možeš oprostiti, a svejedno ju imaš na fejsu što ti to govori? Kada znaš da više nećeš biti prijateljica s nekim i u stvarnom životu najbolje je tu osobu obrisati i s online liste prijatelja.Ne možeš prestati pričati o osobi uživo

Barem je svatko jednom u životu gajio negativne osjećaje prema nekoj osobi i jednostavno nije mogao prestati pričati o njoj. Kada nas netko jako naživcira i ne možemo ga podnijeti u većini slučajeva o toj osobi pričamo bilo kome tko je voljan slušati, ali vrijeme je da nam netko kaže `dosta`. Osobu o kojoj ne možeš prestati pričati samo zato što ju ne podnosiš trebaš obrisati s fejsa.
Izvor: gurl.com

Foto: shutterstock.com

I.P.

Pročitajte još:

Saznaj tko te izbrisao s liste prijatelja na Facebooku

Oprez: znakovi da se dopisuješ s lažnim profilom!

Lajkanje kao biznis: djevojka naplaćuje laskave komentare i lajkanje fotki na fejsu

znakovi znakovi da nekoga trebaš obrisati s fejsa fejs

Još vijesti