Slika nije pronađena

Glamur je nešto što želimo svi iskusiti barem jednom u životu, a ne padne nam napamet ideja da se možemo osjećati skroz `fancy` bez obzira na to što nas ne okružuje luksuz i svila.

Koliko puta smo si bili skroz `fancy` kada smo uskladile istu boju grudnjaka s gaćicama? Upravo o tome i pričamo, a ako i ti želiš dašak profinjenosti u svom životu, ovo je 7 jeftinih stvari uz koje to možeš postići:

Svježe cvijeće

Miris koji će prostoriji donijeti svježe cvijeće ne može se zamijeniti ni sa čim, a uz te mirise osjećat ćemo se totalno glamurozno. Mirisi jako utječu na naše raspoloženje i na naše osjećaje stoga s cvijećem nikada ne možeš pogriješiti ako se dvoumiš trebaš li ga kupiti ili ne. Ako k tome imaš nekakvu cool vazu ili kalić, to može izgledati i estetski lijepo.Usklađeni šampon i regenerator/ grudnjak i gaćice

Kao što smo već rekli, kada neke sitnice u životu uskladimo mislimo barem na trenutak da nam je život skroz onakav kakav treba biti i da imamo totalnu kontrolu nad svime. To naravno nije istina, ali maštanje je ono što nas tjera naprijed, a čim imamo isti regenerator kao i šampon, to znači da smo već `na konju` što se tiče harmonije u životu. Osim toga, ne možemo se osjećati više `fancy` nego kada uskladimo čipkasti grudnjak s čipkastim gaćicama u istoj boji, zar ne?Klasična glazba

Rijetko tko je obožavatelj klasične glazbe dok je tinejdžer i to samo zbog vlastitih predrasuda. No, klasična glazba je vrlo lijepa, opuštajuća, a može učiniti da se osjećamo skroz profinjeno. Naime, tu glazbu uglavnom vole glazbeni gurui koji žive glamurozan način života, a slušajući Mozarta i ti možeš biti jedna od njih barem na deset minuta. Osim toga, klasična glazba u nama izaziva čiste emocije, a ako ne vjeruješ poslušaj ovu `stvar`:


Monogrami umjesto slika

Fotke Audrey Hepburn koje imaš uramljene u sobi zamijeni s cool monogramima. Tvoja soba vjerojatno nije velika poput dnevnog boravka, ali monogrami postoje u različitim veličinama što znači da jedan veliki možeš uokviriti i staviti na zid (ili čak zalijepiti jer postoje i takve varijante s naljepnicama monogramima) pa više njih uokviriti u manje okvire pa staviti pokraj ogledala, na noćni ormarić i slično.


Bonton

Taj bonton tada ne bi trebala staviti na policu da skuplja prašinu nego bi ga trebala pročitati i naučiti nešto iz njega. Ono što nas može učiniti profinjenima je i vlastito ponašanje i posjedovanje manira. Maniri i lijepo ponašanje se mogu naučiti (za razliku od nekulturnog ponašanja jer neki ljudi kao da su takvi rođeni) i prakticirati. Zamijetit ćeš razliku i u tome kako će te drugi percipirati nakon takvog ponašanja, a vidjet ćeš ju i kod sebe. Svidjet će ti se nova i `damska` ti.


`Vintage` kao da je sinonim profinjeno

Upravo zato što je retro, vintage stil skroz profinjen, u tom tonu bi trebala urediti prostor u kojem boraviš. To je sigurno tvoja soba, a poseban profinjeni stil svojoj sobi možeš dati pomoću lampica. Njih trebaš staviti na zidove kako bi sve izgledalo više vintage, a i chic.


Parfem u `fancy` bočici

Bočica parfema kao da je prava diva kada je napravljena u starinskom, profinjenom stilu. Govorimo o parfemu s pumpicom, a uz nju će se svaka cura osjećati skroz glamurozno. Takve bočice parfema moguće je kupiti primjerice u H&M-u ili na sličnim mjestima po vrlo dostupnoj cijeni.


fancy profinjeno jeftine stvari

Još vijesti