Slika nije pronađena

Prije prvog poljupca pokušavaš se pripremiti što bolje možeš. Čitaš različite portale, gledaš videa, čitaš magazine i pažljivo gledaš svaku filmsku scenu. No, dok se to ne dogodi jednostavno ne možeš znati kakva će biti tvoja tehnika ljubljena i što ako ti neće ići baš dobro?

To su normalna razmišljanja i baš poput svega što radimo u životu i ljubljenje zahtijeva vježbanje i praksu. A stvar je i u tome da smo svi različiti i ne odgovara svima isto. No, postoje neke stvari koje na kojima možeš poraditi dok se ljubiš kako bi sve skupa bilo opuštenije i ugodnije. Ovo su neki znakovi da još uvijek moraš malo poraditi na svojim tehnikama ljubljenja:

1. Nisi opuštena – poljubac bi trebao biti trenutak opuštenosti, sreće i prazne glave u kojoj smiješ razmišljati samo o tome koliko si sretna i zaljubljena. No, često se događa to da razmišljaš o tome radiš li to dobro, odgovara li njemu to ili hoće li vas netko vidjeti tko ne bi smio. Prvo pravilo glasi – opusti se i uživaj.

2. Kakav je to miris? - drugo važno pravilo je osobna higijena. Ako si taj dan baš jela luk izbjegavaj ljubljenje, bolje je za oboje. Još kao klinci smo naučili da se zubi peru dva puta dnevno, a prije ljubljenja nije naodmet staviti žvakaću ili bonbon.


3. Auu, moji zubi – događa se i najiskusnijima, ali ne previše često. Vjerojatno bi trebala malo usporiti ili malo manje otvarati usta i tvoj problem udaranja zubima (koji nije strašan, može biti jedino malo bolan) će biti riješen. 

4. Manje je više – slina je neizbježan dio ljubakanja i suhi poljubac nije ugodan, ali previše sline svakako je nepoželjna pojava. Jedini savjet – nemoj zaboraviti gutati.


5. Veliko NE za suhe usne – hladni mjeseci uzrok su suhim i ispucalim usnama, a takvo ljubljenje nije nikako ugodno. Zato balzam za usne u torbu i dovedi svoje usne u pravu formu. Tu i tamo dobro je napraviti piling usana ili ih lagano iščetkati četkicom za zube.

6. Divlji jezik – jezik služi za lagane radnje i svako divljanje po njegovim ustima je strogo zabranjeno. Iako francuski poljubac podrazumijeva jezik, njime ne istražujete svaki dio usne šupljine već se lagano igrate i škakljate.


7. Gdje su ti ruke? -  za ljubljenje su ključne usne i jezik, ali nemoj zaboraviti i na ostatak tijela. Tvoje ruke mogu se poigrati njegovom kosom, maziti ga po licu ili ga zagrliti oko vrata ili struka.

8. Polako s trikovima – čula si da je skroz cool lagano ga ugristi za usnicu, poigrati se jezikom oko njegovog uha ili prolaziti mu prstima kroz kosu. Sve je to istina, ali jedno po jedno. Jedan dan iznenadi ga nečim, a ostalo sačuvaj za drugi put.9. Nauči ga slušati – ako se lagano odmiče znači da mu nešto ne odgovara. Ako te povlači k sebi znači da mu je sve super. Iako smo rekli da tijekom ljubljena ne razmišljaš o ničemu, u početku obrati pažnju na ove stvari dok se skroz ne ufurate.

10. Nemoj se zbedirati – ako ti slučajno dečko kaže da bi volio da malo manje koristiš jezik nemoj pasti u bed. Rekao ti je to jer se i dalje želi ljubiti s tobom, samo želi da vam bude bolje. Ti njemu isto smiješ reći ako te nešto smeta i odjednom će vaš ljubavni život postati još malo bolji.


Foto: Giphy/Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Čudne stvari koje primjećujemo dok se ljubimo s nekim

Poljubac, zagrljaj, seks - što znače tvoji vrući snovi?

Poslušaj savjet starijih cura: Ovo su taktike zavođenja koje uvijek pale

ljubljenje

Još vijesti