Slika nije pronađena

Zbog velike navale za upis u ovoj popularnoj srednjoj školi, ove je godine uveden prijamni ispit, odnosno dodatna provjera iz matematike.

Naime, zagrebački MIOC upisuju 224 najbolja učenika - svi s prosjekom 5,0, a sada će se moći upisati i netko kome jako dobro ide matematika, a ima četvorku iz primjerice tjelesnog. 'Učenik koji je imao možda jednu ili dvije četvorke nije imao šansu biti upisan u našu školu. A zaista to ne bi trebalo biti tako' rekla je Ljiljana Crnković, ravnateljica XV. Gimnazije za Jutarnji list.

Na prijemnom ispitu u MIOC-u jučer je bilo čak 300 osmaša. Za dvadeset zadataka učenici su imali sat vremena. Sa svakim točnim odgovorom kandidati za prirodoslovno-matematički program ostvaruju dodatnih 0,25  pa pri upisu, uz 80 bodova od ocjena iz osnovne škole, mogu ostvariti ukupno pet dodatnih bodova kroz 'prijemni'.

'Zadovoljna sam. Zadaci nisu bili teški, samo je bilo potrebno skoncentrirati se. Bilo je dovoljno vremena, rekla je Petra, a njezina prijateljica Erika dodala je kako su zadaci bili iste težine kao i oni objavljeni na stranicama škole pa se mogla dobro pripremiti za prijemni prenosi Jutarnji list.

Kako je izgledao ispit, provjerite u nastavku:


Foto: Shutterstock
Izvor: Jutarnji list
I.N.

Pročitajte još:

Od iduće godine nisu samo ocjene dovoljne: za upis u elitnu gimnaziju morat ćete na prijemni

Kako preživjeti prijemni ispit?

Teška odluka: kako izabrati srednju školu i ne zažaliti

prijemni ispit srednja škola

Još vijesti