Slika nije pronađena

Majka jednog šesnaestgodišnjaka, učenika prvog razreda medicinske škole, prijavila je dječjoj pravobraniteljici slučaj šikaniranja njezinog sina.

Majka, naime, tvrdi da je školske službe pritišću da ispiše dijete iz škole jer je – prenisko.

'Istina je, on je visok 145 centimetara. Ali zdravo je dijete. Da nije, ne bi se uspio ni upisati u program medicinskog tehničara opće njege. Moje je dijete s velikom željom i hrabrošću sa 15 godina otišlo od kuće na drugi kraj Hrvatske, gdje se upisalo u učenički dom samo zato da bi se školovalo za zanimanje koje ga zanima. Bio je na sredini upisne liste i bez problema je upisan. No, problemi i pritisci na njega počeli su već nakon mjesec dana' izjavila je majka za Jutarnji list.

Pokupio je nekoliko jedinica, a majku je zatim iznenadio poziv školske stručne službe. Pedagoginja joj je rekla da je dječak prenizak, da svi u zbornici govore o tome; da je on jako pristojno i dobro dijete, ali da oni misle da to nije škola za njega.

Majci su objašnjavali da je medicinski tehničar psihički i fizički vrlo zahtjevno zanimanje. Među ostalim, tvrdi, rekli su joj da bi voljeli pitati doktora bi li on zaposlio tehničara od 145 centimetara.

Teško joj je palo i kada joj je sin prenio što mu je pred cijelim razredom rekao nastavnik: 'Da ti nisi pogriješio školu? Osnovna ti je preko puta'

Zbog tri zaključene jedinice, dječak nije uspio završiti prvi razred. Iz škole su joj uputili dopis u kojemu ističu kako je mišljenje većine nastavnika da je dječak izuzetnih ljudskih karakteristika, suosjećajan, suradljiv, staložen, rado sudjeluje u svim školskim aktivnostima, ali isto tako da nastavnici ističu kako uočavaju određene poteškoće u svladavanju nastavnoga gradiva.

Dječja pravobraniteljica Ivana Milas Klarić potvrdila je da su primili prijavu te također istražuju okolnosti.

Pročitajte još...

Drama u školi u Puli: ravnateljica dvije godine štiti profesora pedofila!

Foto: Instagram
Izvor: Jutarnji list
I.N.

Škola

Još vijesti