Slika nije pronađena

Pozdrav dragi čitatelji, ovdje Petra s bloga Fighter, Brave and Runner. Danas sam odlučila pisati o nekim trikovima koji bi vam mogli pomoći da imate što bolji uspjeh sada na polugodištu.

Uskoro će kraj godine i svi profesori nas bombardiraju ispitima i usmenim odgovaranjima. Nije najljepše doba godine, znam. Teško je pripremiti se za sve to kad je gradiva puno, a vremena puno manje.

Pročitajte ove stvari koje želi podijeliti s vama i možda vam nešto pomogne.


1. ZAPISUJTE SVE

Kada svi nastavnici daju neke zadaće, obveze i učenje lako je zaboraviti na onu neku zadaću koja nam se ne čini bitna. Kada vam profesori kažu što je za zadaću zapišite to i kada dođete kući napišite sve u planer, na ljepljive papiriće ili kako već želite. Najbolje je da imate sve na jednom mjestu i onda vam se neće dogoditi da zaboravite nešto.


2. SLUŠAJTE NA SATU

Ovo je bitno za cijelu godinu, ne samo za kraj. Znam da je teško koncentrirati se šesti ili sedmi sat, ali je jako bitno. Puno toga možete zapamtiti na satu ako slušate i sudjelujete u nastavi pa će vam to uštedjeti vremena kod kuće i neće imati toliko toga za napraviti.

3. NE ŠTREBAJTE

Znam da je najlakše uzeti bilježnicu i naštrebati sve napamet, ali nemojte to raditi. Meni pomaže crtanje mentalnih mapa jer se onda u toku testa sjetim gdje sam što zapisala i tako lakše zapamtim. Također podcrtavajte ono što vam je najvažniji, bilo u bilježnici ili knjizi. Na taj način ćete odmah zamijetiti ono što je najvažnije. Ono što ja još radim je da označavam s ovim ljepljivim papirićima stranice. Ako želim nešto pročitati u vezi, na primjer, Velikog Praska okrenem odmah na ovu stranicu koju sam označila ovime gdje piše Big Bang. I ako imate vremena, učite na način kao da ćete predavati nekome. Možete pričati sami sa sobom, bitno je da se naučite izražavati kao da odgovarate usmeno pa će vam onda biti lakše kod usmenog.Primjer moje mentalne mape za hrvatski:4. POTRAŽITE POMOĆ

Ono gradivo iz matematike nikako ne možete shvatiti? Nemojte se mučiti nego zamolite nekoga iz vašeg razreda ili nekoga koga poznajete da vam objasni to. Možete se naći poslije škole, u knjižnici ili negdje drugdje, ali bitno je da znate da nije sramota potražiti za pomoć. Bolje je potražiti za pomoć nego ne napraviti ništa povodom toga. Ako želite, možete ići i na instrukcije koje će vam sigurno pomoći.5. ODMARAJTE SE

Bitno je da se odmarate i da imate vremena za sebe. Svakih sat - dva napravite pauzu od učenja i pojedite nešto, pogledajte koji video na YouTube ili napraviti nešto što volite raditi. Nemojte se preopterećivati jer ćete samo izgubiti koncentraciju, neće vam ništa pomoći. Male pauze neka vam budu 10 minuta, a ako imate pauzu između dva različita vremena neka potraje malo duže ( ne predugo ) kako vam se podaci ne bi pomiješali.Nadam se da vam se članak sviđa i pozdrav do sljedećeg puta!

Petra, blog: Fighter, Brave and Runner

Blogerice učenje Škola polugodište ocjene

Još vijesti