Slika nije pronađena

Postoje neke stvari koje živciraju svakog profesora i koje bi trebao izbjegavati na satu. Žvakanje žvakaće, kašnjenje i pričanje na satu neke su od njih.

Profesori nemaju jednostavan posao te ih je potrebno poštivati. Držati 25 učenika mirnim i složnim je težak posao, a u svakom razredu postoje pojedinci koji se dosađuju i ometaju nastavu. Ovo su određene stvari koje živciraju svakog profesora na satu, a i pojedine susjede u klupi.

Ne praćenje nastave

Postoje neke stvari koje profu živciraju više nego misliš. Dosađivanje i ne obraćanje pozornosti na ono što profesor govori je jedno od tih. Profesori provedu nekoliko sati pripremajući sat i predavanje. Zamisli da se potrudiš oko pripreme, a u razredu postoji 3 učenika koja zapravo slušaju što pričaš. Ako ti je i dosadno na satu, barem se pravi da slušaš i zapisuješ bilješke.

Brbljanje

Brbljanje definitivno spada u kategoriju ometanja sata. Ne moramo ni napominjati da to profe ne vole jer ih tako dekoncentriraš.

Spavanje na satu

Profesori ne vole kada se studenti dosađuju, a naročito ne vole kada spavaju pod satom.


Korištenje mobitela

U većini slučajeva korištenje mobitela pod satom nije dopušteno. Ipak, postoji hrpa učenika koja vole zaobići to pravilo i tipkati po mobitelu. Iako misliš da te ne vide, profesori itekako kuže što radiš. Ne vole kada mobitel držiš na stolu i kada tipkaš na satu, a pogotovo ako ti zazvoni u pola predavanja. Suzdrži se od korištenja mobitela i isključi zvukove.

Kašnjenje

Ima dana kada stvarno nenamjerno zakasniš na sat jer si zaspao, ali nemoj dopustiti da ti se to prečesto događa. Profesori ne vole kada učenici kasne i kada ulaze u učionicu nakon njih.

Jedenje pod satom

Nekim profama možda i ne smeta ako gricneš nešto pod satom, ali zna se koji su sati za to predviđeni – veliki i mali odmor. Nemoj dopustiti da te profesor uhvati kako jedeš pod satom.

Bježanje

Profesor je najavio ispitivanje ili test za idući tjedan, a ti već razmišljaš o markiranju. Nemoj bježati sa sata samo zato što nisi spreman. Profesori često znaju zamjeriti markiranje pa te mogu 'uzeti na pik'. Ako nemaš opravdan razlog za izostanak profesori će zahtijevati da nadoknadiš taj sat. Nemoj se čuditi ako dobiješ teži test ili ako te profa izrešeta teškim pitanjima.

Pretjerano javljanje

Iako profe vole učenike koji paze i slušaju na satu, i njih ponekad živcira onaj 'pametnjaković' koji ima odgovor na svako pitanje i koji drugim učenicima ne dopušta da dođu do riječi. Učitelji vole aktivne učenike, ali ne prenametljive.

Ostala ometanja

Profesore živcira kada žvačeš žvakaću, slušaš glazbu preko slušalica, lupkaš olovkom ili proizvodiš ostale zvukove koji bi mogli ometati nastavu.

I.Č./Izvor: Homeworktips.about

foto: Shutterstock


...pročitajte još:

Učenici i profesori: o čemu ne treba razgovarati?

5 načina kako izaći na kraj s dosanim profesorima
Profesor me ne voli - što da radim?

kako naživcirati profesora ovo ne smiješ raditi žvakanje žvakaće kašnjenej brbljanje

Još vijesti