Slika nije pronađena

Svima nam je poznat onaj trenutak  kad shvatiš da je dosta zezancije i da je vrijeme da se primiš posla. Dosta je onog 'stignem' i 'budem kasnije' jer je profa najavila i testove i ispitivanje, a ti nemaš pojma na kojoj strani ste stali.

Jedno je sigurno – moraš se primiti posla i nema više isprika. Najgora stvar od svega jest što ti već nakon samo deset minuta nad knjigom nestaje inspiracije. Kako si pomoći? Ovo su neke ideje koje moraš probati ako želiš ostati što dulje koncentrirana.

1. Mob mora biti stišan/ugašen/izvan dohvata – odredi si neko vrijeme (recimo sat vremena) u kojem nećeš gledati na mobitel. Sat vremena rada i onda malo skrolanja po Instagramu.

2. Pospremi stol – šalice od jučer, hrpa knjiga i bilježnica, smeće i druge nepotrebne stvari koje ne trebaju biti na stolu odmah makni. Radno mjesto treba biti čisto i uredno.


3. Ne radi na prazan želudac
– ako si gladna cijelo ćeš vrijeme razmišljati o tome što ćeš jesti. Bolje se najedi, odmori malo i onda kreni učiti.

4. Ne jedi krivu hranu – postoji hrana zbog koje se osjećaš tromo i spava ti se. Ovo je lista stvari zbog koje ćeš se osjećati bolje i imat ćeš bolju koncentraciju: borovnice, orasi, tamna čokolada, avokado, cjelovite žitarice, brokula, salate.

5. Ako učiš u grupi nema zezancije – naravno da se možete šaliti, ali kad se radi onda se radi inače učenje u većoj grupi nema smisla.

6. Napravi listu – ponekad ti se čini da imaš hrpu posla, ali ako sve zapišeš na papir nije tako strašno. Ili obrnuto. Bilo kako bilo, lista je must have.

7. Ako radiš na kompu, otvori samo važne tabove – nemoj da te dekoncentriraju fb, eBay, we heart it i druge trenutno nebitne stvari

8. Otvori prozor – svježi zrak je jako bitan ako želiš koncentraciju održati na razini.*Što još pomaže:
dobar san, šetnja prije učenja, kava, zeleni čaj, puno vode, vježbe opuštanja prije i nakon učenja

Foto: Instagram/ We Heart It

I.I.

Pročitajte još:

Krajnji rok za maturante – imate još samo sedam dana ili ništa od mature

U kojoj klupi sjediš u školi? Evo što to govori o tebi i tvojim prijateljima - istina?

Testovi se bliže – kako da tvoje bilješke budu savršene?

učenje koncentracija ?

Još vijesti