Slika nije pronađena

U tinejdžerskim godinama često na profesore gledamo kao na neprijatelje. Uvijek se nalaze ispred ploče, oni daju petice i jedinice, odgovorni su za nas dok smo u školi. Kada nas neki profesor posebno živcira o njemu mislimo kao o dosadnom friku koji nema život. Ipak, to nije tako...

`Profesorica iz biologije me ima na piku.`- često se može čuti u razgovorima srednjoškolaca. Učenici i profesori vode vječnu borbu. Profesori se bore za to da nauče učenike, a učenici da dobiju pravednu ocjenu.

Nekada su učenici imali više poštovanja prema svojim profesorima, a profesori su imali više strpljenja za srednjoškolce podivljalih hormona.

Kako god bilo, profesori nisu naši neprijatelji. Naše pretpostavke o njima kao o knjiškim moljcima koji postoje samo da bi nama solili pamet su krive.

Evo koje su najčešće krive pretpostavke koje imamo o svojim profesorima:

Nemaju život izvan škole. (zapravo, naši profesori imaju obitelji kojima se vraćaju svaki dan nakon škole. Imaju i hobije i interese kao i svi ljudi. Na to nismo nikada pomislili, jel da?)


Profesori nisu cool. (`sto ljudi, sto ćudi`- ima profesora koji su cool i onih koji nisu cool. To što je netko profesor ne čini ga automatski osobom koja nije cool)Profesor me ima na piku i neće me pustiti dok me skroz ne zezne.
(naravno da postoje isfrustrirani ljudi koji su još k tome profesori i namjerno zagorčavaju život svima- ne samo učenicima. Općenito, profesori nemaju nikoga na piku)


Uvijek su u pravu. (naravno da nisu)


Profesori izgledaju kao super štreberi. (a ako ne izgledaju kao super štreberi onda izgledaju kao super zgodni i privlačni ljudi- netočno. Svatko izgleda drukčije)


Oni žive u školi (da...sigurno. Ok, na Hogwartsu žive!)


Oni nisu ljudi, na jedno uho im uđe, a na drugo izađe (nije istina, ako vrijeđaš profesora to i njega boli jer je samo čovjek)Izvor: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

Vraćanje u školu: dobre strane povratka u školske klupe

Evo što studirati ako se želite obogatiti

7 razloga zašto je kraj srednje škole najbolje što ti se može dogoditi

profesori krive pretpostavke o profesorima profesor

Još vijesti