Slika nije pronađena

Vlada je održala posljednju sjednicu prije godišnjih odmora na kojoj su se dotaknuli i teme rebalanska proračuna. Novaca je sve manje, podbacila je i turistička sezona pa se očekuju nova rezanja i 'stezanja remena' i na jesen. Hoće li i učenici morati plaćati višu cijenu pokaza za javni prijevoz?

Ministar financija Boris Lalovac već je ranije svojim kolegama u Vladi najavio da će unutar svojih resora morati dodatno stegnuti remen, a oni uglavnom poručuju da to i neće biti tako lako jer se već štedi na sve strane. Uoči sjednice Vlade, o jesenskom rebalansu proračuna, ministri uprave i obrazovanja Arsen Bauk i Vedran Mornar osvrnuli su se na mogući prostor za nove rezove.

Gledali smo proračun Ministarstva i manje-više sve što se moglo rezati odrezano je. Nama sad predstoje vrlo nepopularne mjere, prijevoz učenika 300 milijuna kuna, 75 posto je subvencija, možda ćemo tamo nešto moći uštedjeti. Mreža škola, oko 30 milijuna kuna uštede, ali to je sve kap u moru...”, kaže Mornar.

Hoće li se na ovaj način džepovi roditelja dodatno isprazniti na jesen, kad krene nova školska godina, vidjet ćemo nakon ljeta.

L.B./izvor: Glas Slavonije

foto: sxc.hu

Sjednica Vlade đački prijevoz lalovac Rebalans proračuna poskupljenje

Još vijesti