Slika nije pronađena

Bullying je nažalost svokodnevica školskih dana; zadirkivanje, vrijeđanje, a katkad i šake česti su scenarij školskih hodnika. No što kada žrtve postanu profesori?

Nedavno smo pisali o sramotnoj grupi 'Uživo iz balkanskih škola' u kojoj učenici objavljuju fotke svojim nepodopština. Jedna slika svima je posebno zapela za oko, a to je ona na kojoj preofesorica sjedi u razredu okružena 'zarobljena' stolovima uz komentar  jednog učenika 'haha bila je zločesta'.

Riječ je o profesorici Strukovne škole u Vukovaru koja je, ni kriva ni dužna, baš nekoliko mjeseci pred mirovinu doživjela svojevrsno sramoćenje kada su je 'okružili' klupama tako da ne može izaći, a onda ju još slikali i hvalili se svojim postupkom na internetu.

Ovakvim postupkom učenici se izruguju sustavu, školi, a posebno profesorima koji često, zbog generacijskog jaza, nisu toliko upućeni u tehnološke mogućnosti mobitela, kamera i društvenih mreža.

Jedna gimnazijalka otvoreno je priznala kako se oni 'obračunavaju' s profesorima : 'Samo s onima za koje vidimo i osjetimo da nemaju pojma o onome što nam predaju. Takve spuštamo na zemlju. Zna se dogoditi da se nastavniku izravno kaže: ‘Predmet je preglup!’, a nerijetko im se šalju i poruke putem Facebooka poput: ‘Nemate pojma o gramatici'.

Kakvo je vaše mišljenje o ovome što se dogodilo dotičnoj profesorici? Mislite li da je riječ o kroničnom nedostatku kulture i kućnog odgoja ili je profesorica trebala agresivnije odreagirati?

Izvor: Jutarnjilist
Foto: Facebook
I.N.

profesori bullying

Još vijesti