Slika nije pronađena

Pratiti nastavu 8 sati dnevno, a zatim još nekoliko sati pisati zadaću i učiti može biti naporno, no postoje mali trikovi koji vam mogu olakšati 'posao'.

Čini se da odlični učenici s lakoćom prikupljaju petice i rasturaju sve čega se prime, ali nije baš tako; puno truda i rada uloženo je da bi se postigli odlični rezultati.

Ako želiš popraviti svoje ocjene, slijedi primjer odlikaša – evo o čemu trebaš voditi računa:

#Slušaj na satu

Znamo da ponekad može biti dosadna lekcija ili nezanimljiv profesor, ali ako želiš dobre ocijene, važno je da se skoncentriraš na gradivo. Zapisuj važne stvari, razmišljaj i postavljaj pitanja ako ti nešto nije jasno. Brbljanje i dopisivanje s frendovima pod satom može biti zabavno, ali sigurno ti neće osigurati petice.

#Piši zadaće

Vjerojatno bi slobodno vrijeme radije provodio vani ili tipkajući po Facebooku, ali domaće zadaće imaju važnu ulogu – svladavanje gradiva koje si taj dan naučio u školi. Odvoji vremena i posveti se zadacima jer će za tjedan dana već biti druga priča; puno više novih informacija koje će trebati usvojiti.
#Pitaj ako ne znaš

Kada učiteljici postaviš pitanje o gradivu, to je znak da ju slušaš i da si pokušao riješiti zadatak. Nitko neće zamjeriti ako imaš nejasnoća, dapače! Ako ti je neugodno zapitkivati učiteljicu, zamoli kolegu iz razreda da ti pojasni gradivo.

#Rasporedi vrijeme

Nemoj učiti u zadnji tren; osim što su velike šanse da nećeš uspjeti naučiti sve što trebaš, stvaraš si nepotreban stres. Napravi raspored i odvoji svaki dan određeno vrijeme za učenje. Pokušaj se pridržavati tog rasporeda – barem još mjesec i pol, onda kao nagrada stiže dugo, toplo ljeto.


#Budi organiziran

Važno je da za svaki predmet imaš posebnu bilježnicu, a ne da natuknice zapisuješ po komadima papira koje je lako zagubiti. Kako bi ti gradivo bilo preglednije i učenje zabavnije, koristi flomastere raznih boja ili druge načine isticanja bitnih informacija.#Testiraj znanje

Zamoli roditelje, stariju sestru ili školsku kolegicu da te ispita dan prije testa. Tako ćeš utvrditi ono što znaš, ali i detektirati ono što još ne znaš dovoljno dobro te se dodatno potruditi.

Foto: Shutterstock
Izvor: wikihow.com
I.N.

Pročitajte još:

Zadaća nije bauk – organiziraj se i sve će biti lakše!

5 načina kako izaći na kraj s dosadnim profesorima

Riješi se nervoze: evo kako do boljih rezultata na ispitu

učenje Škola odlikaš

Još vijesti