Slika nije pronađena

Pored novih nastavaka omiljene serije, dopisivanja sa simpom i isprobavanja novog laka za nokte kojeg si nedavno kupila, tko još ima vremena za zadaću, zar ne?

Priznajmo, školske obveze su prioritet, ali to ne znači da se ponekad malo ne zaigramo i zaboravimo na one dosadne zadatke iz matematike ili sastav ih hrvatskog. Kako se sljedeći put ne bi crvenjeli od srama i jada jer ste opet zaboravili napisati zadaću, predlažemo nekoliko ispirka koje bi mogle upaliti:

*Morala si čuvati mlađeg rođaka

Ne samo da dadiljanje oduzima dosta vremena, nego je zaista odgovoran zadatak u koji moraš uložiti mnogo energije. Ok, možda nisi napravila zadaću, ali si dokazala da si zrela osoba na koju se može računati. Kada bolje razmisliš, profesorica bi ti trebala čestitati što nisi napisala zadaću nego si čuvala mlađeg rođaka.


*Krepao ti je WiFI

A svi dobro znamo da se bez WiFi-ja ne može živjeti, zar ne? Šalu na stranu, znamo da i dalje imaš udžbenik, ali uvijek možeš reći profi da ti neke stvari nisu bile jasne i da si htjela objašnjenje potražiti na internetu, ali silom prilike, bila si spriječena. Pa nisi ti kriva što internet ne radi?


*Zadržala si se ne treningu

Ako postoji dobra izlika za nenapisanu zadaću, to bi mogao biti zdrav život. Možeš reći da trenirate više u zadnje vrijeme jer se pripremate za natjecanje i da jednostavno nisi stigla riješiti zadatke.


*Tvoji nestašni rođaci su je uništili

Sigurni smo da i tvoja profa zna da mlađi rođaci mogu biti pravi gnjavatori, stoga bi ova izlika mogla upaliti. Objasni da si napravila zadaću, ali su ju bratići upropastili/uništili/zeznuli. Ovisno o kojim zadacima se radi, prilagodi priču.*Bio je zastoj u prometu

Ovo će upaliti ako živiš malo dalje od škole i koristiš se javnim prijevozom. Uvijek možeš reći da je jučer bio ogroman zastoj u prometu zbog kojeg si izgubila nekoliko sati, a kada si došla doma, bilo je prekasno. Što se zaista dogodilo u prometu ovisit će o tvojoj mašti.


*Zaboravila si da danas imaš taj predmet

Čekajte, taj zadatak smo morali riješiti do danas? Ja sam mislila da je rok sutra... Ako prođe, prođe.


Foto/Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

`Svi su dobili jedinicu iz testa`: laži koje govorimo roditeljima, a ne bi trebali

Učiteljica natjerala učenice da skinu šminku usred nastave

'Tužni smo, usamljeni i zatrpani obvezama' – evo što biste željeli reći svojim profesorima!

isprike zadaća profesorica

Još vijesti