Slika nije pronađena

Profesorica jednoličnim glasom priča o silama, gravitaciji, akceleraciji i otporu, a ti u poluležećem položaju maštaš o svom udobnom krevetu, bakinim kolačima koje si jela za vikend i razmišljaš koji film ćeš večeras gledati s frendicama?

Gotovo svaki učenik dosađuje se slušajući barem jedan predmet; katkad nas tema jednostavno ne zanima, a katkad je riječ o dosadnom profesoru koji ne zna znanje prenijeti na zanimljiv način.

No čak i kada nam predmet nije zanimljiv, postoje načini kojima si možemo pomoći da se zainteresiramo i ne zaspimo na stolu. Neće uvijek upaliti, ali vrijedi pokušati!


#Piši raznim bojama

Neka tvoje bilješke budu u raznim bojama; umjesno uobičajene dvije ili jedne boje, za ovaj sat ih pripremi više. Igra bojama će te zainteresirati i lakše ćeš se prisiliti da zapisuješ ono o čemu se govori, učenje će biti lakše, a tvoja bilježnica će izgledati slatko.

#Sjedni u prve klupe

Zamjeni mjesto s nekim iz prednjih redova jer ćeš na taj način biti prisiljena slušati, a šanse da ti nešto odvuče pozornost bit će manje.

#Postavi pitanje

Ako ne razumiješ o čemu profesor priča ili ti djeluje potpuno nezanimljivo, pokušaj postaviti pitanje. Kada ti tema bude jasnija, možda će ti postati i zanimljivija.


#Sudjeluj na satu

Najbolji način da se 'spasiš' od dosade jest da sudjeluješ na satu: odgovaraj na postavljena pitanja, pomozi profesoru da razdijeli papire sa zadacima, pomozi kolegi koji je zapeo na nekom zadatku.


#Crtkaraj za vrijeme lekcije

Ako ne upali savjet s bilješkama u bojama, pokušaj skicirati stvari o kojima profesor govori; likovi, črčkarije, tablice, grafovi – sve što će za tebe imati neko značenje, zabaviti te i olakšati ti učenje.

Foto: Shutterstock
I.N.


Pročitajte još:

Svi su ostali bez teksta: profesor učenicima dao najbolji zadatak ikad!

Riješi se nervoze: evo kako do boljih rezultata na ispitu

Zvuči ubojito - MURDER tehnika učenja

profesor sat dosada

Još vijesti