Slika nije pronađena

Sigurno imate svoju verziju idealnog povratka u idealnu školu gdje ćete raditi i učiti i čitati samo ono što poželite, ali svi znamo da je realnost drugačija. I nimalo lijepa. Trigonometrija, periodni sustav elemenata, strani jezici ili mrtvi jezici…puno posla, a tako malo vremena.

>> Provjeri još... 10 super ideja za visoki rep!

Povratak u školu, rano ustajanje i ostale katastrofe često uzrokuju velike modne promašaje, ali postoji nekoliko trikova koji će vam olakšati ovaj prijelaz i osigurati da na svakom satu izgledate jednako sjajno.

1. Lak za kosu pomaže nogama u najlonkama

Ako voliš nositi najlonke (crne, u bojama, s uzorcima), lak za kosu može ti pomoći da spriječiš njihovo gužvanje. Malo sprejanja po bedrima također će smanjiti šanse da ćeš ih poderati i vraćati se iz škole s velikom rupetinom sa stražnje strane nogu (zanemari ovaj savjet ako voliš furati poderane najlonke). Ako se nezgoda ipak dogodi i primijetiš rupicu na čarapama, prozirni lak za nokte zaustavit će njeno širenje i pucanje – samo ga namaži oko čitave rupice.

2. Ispeglaj malene ‘zgužviće’ peglom za kosu

Nitko ne voli peglati. Ako ti je kragna majice, košulje ili haljine malo izgužvana, posluži se peglom za kosu koju ćeš ugrijati na srednje visoku temperaturu. Jednom povuci i stvar je riješena!

3. Iskoristi četkicu za zube za kroćenje dlake koja ‘svoju politiku vodi’

Kome se to nije dogodilo? Probudiš se ujutro, a na glavi imaš gnijezdo. U pomoć dolazi četkica za zube! Za ‘baby kosu’ koja se najčešće kovrča oko vaših ušiju ili čak na čelu nasprejaj četkicu za zube lakom za kosu i nekoliko puta povuci po neukotivim čupercima. To će ih ukrotiti!

4. Kokosovo ulje podmazuje neposlušne šliceve

Ako ti se zaglavio šlic na jakni, suknji ili pernici, ne poteži ga. Iako snaga klade valja, um je taj koji caruje, a um nalaže da iskoristiš kokosovo ulje. Namoči blazinicu ili komadić vate u ulje i namaži šlic. Nakon ovog podmazivanja svaki će se neposlušni šlic predati.

5. Mrlje od znoja uništi limunovim sokom

Kao da ispit iz matiše nije dovoljan, danas još moraš čitati zadaću iz hrvatskog ili predstaviti projekt iz biologije pred cijelim razredom. Adrenalin, panika i naravno – znojenje! Mrlje od dezića i znoja lako ćeš ukloniti limunovim sokom. Natrljaj kritična mjesta sokom ili ga dodaj u perilicu prije pranja i neugodne mrlje postat će povijest (btw, sigurno imaš i zadaću iz tog predmeta)…

6. Prozirni lak za nokte ukrotit će jeftiniji nakit koji pušta boju ili se guli

Imaš super najdraži prsten koji si dobila od frendica ili kupila na popustu u dućanu s hrpom biže i bling-blinga? Obožavaš ga, samo…ponekad ti nakon nošenja prst pozeleni? Jedan sloj prozirnog laka s unutarnje strane prste i voila! Problem riješen. Ako imaš neki prsten koji je ručno oslikan, premaži ga preko ‘slikarije’ – spriječit ćeš oštećenja i neće izbijedjeti.

7. Otkrij sve tajne čarobnih ukosnica

Znaš li da se dulje drže u kosi ako ih posprejaš šamponom za suho pranje kose ili lakom za kosu? Znaš li da moraju biti okrenute prema dolje da bi držale tvoju kosu. Znaš li da ih možeš nositi ispod repa i tako ga dodatno podignuti? Ukosnice su zakon!

>> Opet se fura – obrijana kosa za hrabre djevojke!

8. Baby puder za nezaboravne trepavice

Ako ti roditelji dopuštaju malo šminke ili se već neko vrijeme voliš decentno šminkati za školu, isprobaj ovaj trik. Nanesi malo baby pudera na vatu i pažljivo ga nanesi na trepavice prije svakog sloja maskare. Svaki će se sljedeći sloj priljubiti uz puder, a trepavice će izgledati dramatičnije i punije. Nemoj pretjerivati jer bi mogla završiti s grudicama.

9. Ispreglaj svoje pletenice za savršene valove u kosi

Uvijači, takozvani vikleri, su tako passé. Umjesto toga, ispleti nekoliko sitnijih pletenica i prespavaj s njima. Prije odlaska u školu zapeglaj ih peglom za kosu i raspleti. Valovi kao iz bajke!

10. Rastegni nove cipelice vrećicama vode

Bez brige, voda će se smrznuti…Dakle, ako si investirala u nove balerinke ili druge niske cipke u kojima ćeš započeti novu školsku godinu, a onda otkrila da ti postanu malo preuske nakon duljeg nošenja, ispuni dvije vrećice za sendviče (možeš ih kupiti u bilo kojem dućanu) vodom, stavi ih u cipele i zatvori u škrinju preko noći. Voda se širi prilikom smrzavanja pa će tako postupno lagano proširiti i tvoje cipelice.Za kraj vam još donosimo fora video blogerice Mashin' the Beauty koja vam je pripremila jedan look za školu...

L.B./izvor: Sugarscape

foto: sxc.hu

Provjeri još...

Prirodni trikovi za svjetliju kosu!

Oči, usta, obrazi, obrve – što tvoj make-up govori o tebi?

beauty trikovi povratak u školu back to school

Još vijesti