Slika nije pronađena

U idealnom svijetu, svatko bi imao svoju ekipu, prijatelje kojima bi 100% vjerovao i koji bi uvijek bili tu za njega. U pravom svijetu, nisu svi te sreće da svoje ljude i svoju ekipu pronađu iz prve. Ovi znakovi pokazuju da svoju ekipu još nisi pronašla i da te 'prijateljice' s kojima se družiš ne smatraju svojom BFF.

Iako ti obožavaš ljude s kojima se družiš, obožavaju li i oni tebe jednako toliko? Skroz je normalno da se nekada posvađamo s prijateljima, da ne razgovarate po par dana ili da ti uvijek ne žele reći baš svaku tajnu, ali nekada su takva ponašanja ipak previše. Koliko si god mi htjeli biti dobri s nekime, ako nas te osobe ne doživljavaju dijelom svoje ekipe, to se neće promijeniti ni s vremenom. Postoji nekoliko znakova koji će ti pokazati smatraju li te tvoje prijateljice stvarno dijelom svoje ekipe ili se s tobom druže iz nekog drugog razloga, ali im nisi stvarno prava prijateljica.

1.Prekidaju te svako malo kada nešto pričaš i mijenjaju temu

Jako je iritantno kada nas netko prekida usred priče, samo kako bi rekao neko svoje mišljenje ili okrenuo razgovor u drugom smjeru da bi zabavio ili nasmijao ostale. Tada se javlja osjećaj da drugima nije stalo do tebe i onoga što imaš za reći – što je vjerojatno i istina. Što god bila tema o koju si potaknula i o kojoj želiš nešto ispričati, pravi prijatelji će te poslušati do kraja, čak iako i oni imaju nešto za ispričati, ali će uvijek pustititebe da završiš. S druge strane, ako ih nije briga za tebe, neće im niti biti bed prekinuti te i praviti se kao da se ništa nije dogodilo. I to će raditi non stop.

2.Jedino ti iz ekipe nisi pozvana svaki put na druženje

Vidjela si slučajno na storyjima ili objavama da su sve ostale cure iz tvoje 'ekipe' na nekom druženju i da nešto rade zajedno, a tebi nitko nije niti rekao za to, a još te manje pozvao da im se pridružiš. Ovo može biti prilično bolno, ali ti može i otvoriti oči. Želiš li se stvarno družiti s takvim ljudima kojima očigledno nije stalo i to ni ne pokušavaju sakriti? Ovo je više nego i očigledno da nisi dio te ekipe.

3.Ne gledaju te u oči kada pričaju s tobom

Ovo je znak koji nije toliko očit kao ostali, ali pokazuje da im nije stalo do tebe i da te ne smatraju 'svojom'. Pristojno  je gledati u oči osobu s kojom pričaš, a ako to netko ne radi, izgleda kao da mu ideš na živce i ne želi pričati s tobom već bi radije radio nešto drugo. Ne gledanje u oči, već tipkanje po mobu ili stalno gledanje na neku drugu stranu pokazuje da je osoba izvan razgovora i da ju ne zanimaš. Neće ti direktno pokazati da joj se ne da družiti, ali ovakvi mali znakovi to ipak otkrivaju.

4.Iznenada zašute kada se ti pojaviš

Priđeš im, a razgovor koji je očito bio u tijeku, samo odjednom stane. Ili su pričale nešto o tebi što ne žele da čuješ ili o nekoj temi u koju te ne žele uključiti jer smatraju da te se ne tiče – pošto nisi za stvarno dio njihove ekipe. Nema jasnijeg znaka od ovog da te ne žele u svom društvu. Ako se ovo događa prečesto, onda je definitivno problem, pogotovo ako uz ovaj znak pronađeš i još neke druge spomenute.

5.Ne pričaju s tobom o osobnijim stvarima

Prijateljstvo treba biti kao dvosmjerna ulica – ti ćeš se povjeriti njima, i one će se povjeriti tebi. Ako je kod vas situacija jednosmjerna i samo si ti ta koja priča o svojim problemima i osobnijim stvarima, nešto tu nije kako treba biti. Ili ti prijateljice ne vjeruju, ne žele s tobom pričati o tome jer ne smatraju da ste si toliko dobre koliko si mislila ili im nisi bitna. Niti jedna od ovih opcija nije dobra i znak je da ti to možda ipak nisu pravi prijatelji.

6.'Šale se' kako im ideš na živce

U svakoj šali ima malo istine. Ne kaže se to bez razloga. Neke su šale na tuđi račun samo to, šale, ali nekada možeš osjetiti da je komentar koji su nabacili ipak malo manje šale, a više istina. To možeš procijeniti po tonu kojim netko kaže tu šalu i reakcijama drugih na nju.

Pogledajte još:

Je li studiranje u Americi kul kao na filmu i kako joj je TikTok pomogao pronaći ljubav? Upoznajte Franu!

Situacije kada je pametnije držati jezik za zubima: U ovih 7 slučajeva je bolje ne reći ništa

Znakovi da te 'prijatelj' iskorištava – ovih 11 ponašanja će ti otkriti je li ti netko pravi prijatelj ili fejka

prijatelji nisi dio ekipe ignoriranje ekipa

Još vijesti