Slika nije pronađena
Upao/la si u neku novu ekipu i jako im se želiš svidjeti, ali ne znaš kako to napraviti. Tajne stvaranja dobrog prvog dojma nisu ni približno tako tajnovite i teške kao što možda misliš. Sve što trebaš biti je ti – koliko god to zvučalo kao klišej.

Međutim, dok se ne naučiš u potpunosti opustiti, moglo bi ti pomoći fokusiranje na ovih sedam stvari dok se ne opustiš i ne stekneš povjerenje i samopouzdanje koje ti je potrebno:

Smiri se!

Znaš kako, kad si nervozan/na, često dodiruješ svoje lice ili prčkaš po kosi. Vrijeme je da staneš na kraj takvim lošim navikama. Podsjeti se da izgledaš sjajno i ne treba ti stota provjera frizure. Ako ti to pomaže, probaj s vježbama disanja. Duboko udahni nekoliko puta dok se ne umiriš i kreni dalje. Samo nemoj previše prčkati po sebi jer si onda vidno nesiguran/na i drugi ljudi se neće osjećati ugodno u tvom društvu.


via GIPHY


Nasmij se!

Ne moraš nabaciti osmjeh poput nove Miss ili Mistera Hrvatske, ali ako se češće nasmiješ onda će to umiriti tvog budućeg prijatelja/icu i pokazati mu/joj da si sretan/na u njegovom društvu. Osmijeh će djelovati bez obzira na onaj osjećaj nervoze koji imaš u trbuhu.

Budi iskren/a!

Ne postoji ništa gore od razgovora s nekim kome očito nije stalo do onoga što imaš za reći. Smisli neki cool početak razgovora, kao, 'Vau! Tvoje cipele su tako slatke!' ili 'Imaš kakav savjet za mene kad se radi o....?' jer svi vole biti korisni i drugima ponekad udijeliti neki koristan savjet.


Postavljaj pitanja!
Ako razgovor dolazi prema kraju, sjeti se nekih uobičajenih pitanja. Pitaj kako je proveo/la ljetne praznike, tko mu/joj predaje engleski ili čime se bavi u slobodno vrijeme - sve može! Nemoj zaboraviti pokazati interes i pažljivo slušati sve što ti druga osoba govori.

Dobro slušaj!
Kad smo već kod iskazivanja interesa, vrlo je važno da uistinu slušaš ono što tvoj budući prijatelj/ica govori i da zapamtiš ono što govori. Dobro upamti sve pojedinosti poput njezine strasti za karateom ili njegove ljubavi prema karaokama kako bi ih mogao/la koristiti sljedeći put kad budete razgovarali.


Ostvari kontakt očima!
Znam da si nervozan/na, ali buljenje u tvoje cipele neće ti pomoći. Ne bi trebao/la gledati dolje nego bi trebao/la ostvariti kontakt očima dok se razgovarate. To pokazuje da aktivno slušaš ono što druga osoba ima za reći, umjesto da pomisli da možda kritiziraš njezinu odjeću ili tražiš nekog drugog s kim bi mogao/la pričati.

Vidimo se kasnije!

Osjećaš dobre vibracije? Isplaniraj neobavezno druženje s njim/om za kasnije, bilo kad, u šetnji, na putu do doma iz škole, za vrijeme velikog odmora,... Svatko voli imati planove i družiti se sa sebi sličnima, zar ne?

Foto: Giphy/ Giphy Screenshot

M.S.K.

Pogledajte još:

LOL 10 stvari koje svi dečki rade u srednjoj školi samo da bi se svidjeli curama

Deset faza kroz koje je prošla svaka cura tijekom dopkanja sa simpom na Snapchatu

Kako preživjeti zlobne školske elite? Savjeti za tebe, čak i ako si dio njih

prijatelji sedam trikova savjeti prvi dojam

Još vijesti