Slika nije pronađena
Muško-ženska prijateljstva zaista postoje, ali često se zna dogoditi da jedna strana, prije ili kasnije, počne osjećati nešto više. Što napraviti ako ti se to dogodi - priznati frendu svoje osjećaje ili ih se pokušati riješiti?

Teško nam je sa sigurnošću reći što je od toga ispravno rješenje. Najprije bi ti sama trebala razmisliti je li ovo samo privlačnost za koju misliš da će proći ili nešto više - možda i ljubav? Uz ove savjete sigurni smo da ćeš donijeti pravu odluku.

via GIPHY1. Razmisli o svojim osjećajima
Kao što smo već spomenuli, prije nego išta napraviš važno je da dobro posložiš u svojoj glavi sljedeću stvar - je li ovo samo zaljubljenost ili osjećaš ljubav koja bi mogla završiti i vezom. Ako si zaljubljive prirode, vrlo je vjerojatno da je tvoj frend 'samo jedan u nizu' dečkiju koji ti se sviđaju. S obzirom na to što tvoji osjećaji brzo dođu, ali isto tako brzo i prođu, ne bi bilo pametno upuštati se u to sa svojim najfrendom.

2. Budi iskrena
O tome hoćeš li mu priznati da si se zagrijala za njega ovisi i to smetaju li tvoji novi osjećaji vašem odnosu. Ako se svaki put pored njega osjećaš čudno, ponašaš drugačije ili se uopće više ne možeš normalno družiti s njim, u tom slučaju bi bilo najbolje da mu priznaš zašto je to tako.

via GIPHY3. Nemoj previše očekivati
Priznaš li svom najboljem frendu kako se osjećaš, on će ti sigurno odmah dati do znanja ima li među vama nešto više od prijateljstva ili bi od te zamisli ipak morala odustati. Važno je da ništa ne očekuješ i ne potičeš svađu ako ti frend kaže da mu se ne sviđaš na 'takav način'.

4. Zaboravi ljubomorne ispade
Odlučiš li prešutjeti svom frendu informaciju da ti se počeo opako sviđati, tvoje ponašanje ne bi te smjelo odati. Mi cure, ali uostalom i dečki, osjećamo veeeeliku ljubomoru kad smo zaljubljeni - pogotovo kad ne znamo je li nam ljubav uzvraćena ili ne. Nemoj imati ljubomorne ispade i 'režati' na sve cure koje se motaju u njegovoj blizini. Osim toga, tvoj frend će takvo tvoje ponašanje jako brzo prokužiti, a onda si opet na početku.

via GIPHY5. Poradi na zavođenju
Ako si sasvim sigurna da su tvoji osjćaji 'oni pravi' i da je tvoj frend netko s kim želiš pravu vezu, morat ćeš se malo i potruditi. Pod zavođenejm ne mislimo da moraš skakutati oko njega ili flertati na način koji je TOTALNO očit, ali bi ga trebala nekako potaknuti da te počne gledati kao curu, a ne samo kao frendicu.

via GIPHY


6. Imaš prednost pred drugima
Naravno da ga ne možeš DOSLOVNO natjerati da te zavoli, ali malo potaknuti... E, to je već moguće! Uostalom, ti imaš prednost pred drugim curama, ti ga poznaješ najbolje, znaš što voli, u čemu uživa, ali i na kraju što traži od cure s kojom planira vezu. Naravno da ćeš ga lakše i brže osvojiti ako znaš čime ga svaka cura može dobiti, ali isto tako i odbiti. Potrudi se pokazati mu zašto bi baš ti bila prava cura za njega, sigurno ti neće moći odoljeti!

I na kraju... dobro razmisli jesu li tvoji osjećaji dovoljno snažni i vrijedni da zbog njih možda riskiraš prijateljstvo. Ipak, nikad ne znaš - možda se među vama i rodi ljubav! :)

via GIPHY


Awwwww...

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Tvoj najfrend ima curu koju ne možeš smisliti, a ni izbjeći? Evo što napraviti!

Preludo! Ovo su čudne stvari koje se događaju tvom tijelu kad se zaljubiš

Natjeraj ga da se zaljubi u tebe uz pomoć društvenih mreža – iskoristi pet trikova pravih zavodnica

Koje od ovih 'simptoma' imaš i ti? 25 znakova koji ukazuju da si ludo zaljubljena

ljubav prijateljstvo savjeti