Slika nije pronađena

Koliko god se to tinejdžerima sviđalo, njihovim roditeljima to ipak nije nešto što im se posebno sviđa. Osim same činjenice da se radi o nečemu što zauvijek ostavlja trag na nama, roditelji često povezuju tetovaže i piercinge sa svačime: od raznih bolesti i infekcija, pa do potpunih ekstrema kao što su razne bande.

Ako i vi želite imati tetovažu ili piercing, a treba vam roditeljski pristanak (ili ste punoljetni, ali bi i dalje voljeli odobrenje od strane roditelja), donosimo par savjeta kako pričati s roditeljima i uvjeriti ih da se svijet neće srušiti ako se tetovirate ili napravite piercing!


via GIPHY


1. Objasnite roditeljima zašto to radite

Kada se netko odluči na tetovažu  ili piercing (ali pogotovo tetovažu), najčešće se radi o nečemu do čega im je zaista stalo, a tako je vjerojatno i s vama. Bilo da se radi o tetovaži cvijeta ili stihu iz omiljene pjesme, vjerojatno je nešto što vam je ultra bitno, toliko da to želite uvijek imati na sebi. Objasnite to svojim roditeljima. Objasnite im značenje iza tetovaže, recite im zašto želite baš taj piercing. Ako imate dobar razlog, sigurno će se smekšati, a ako nemate, zapitajte se želite li to uopće raditi. S tetovažom nema povratka!


via GIPHY


2. Pokažite im što točno želite napraviti

Svaki roditelj pri samoj pomisli na tetovažu vjerojatno u glavi ima neku ogromnu tetovažu koja nije nimalo lijepa već podsjeća na nešto što bi bila oznaka da ste član nekakve bande. Pokažite im skicu svoje tetovaže i recite im gdje biste to tetovirali. Sigurno će biti lakše razgovarati s njima o tome kada su uvjereni da se radi o nečemu što je 'normalno'.

Isto vrijedi i za piercing. Nađite sliku onoga što želite napraviti i pokažite im!


via GIPHY


3. Uvjerite ih da se radi o nečemu što niste odlučili preko noći

Rijetko tko se odluči na ovakvu odluku u jedan dan te ju odmah i napravi. Najčešće se radi o dugom procesu tokom kojeg se promijeni tisuću različitih ideja, od mjesta na kojem se želi pirsati/tetovirati, pa do toga što se točno želi. Razmišlja se o tome koliko će boljeti, raspituje koliko je to dobra ideja, koliko bi koštalo... Ma milijun stvari prethodi samom odlasku kod tattoo/piercing majstora. Roditeljima to može djelovati kao iznenadna odluka jer oni nisu bili uz vas kroz cijeli taj proces, ali možda ako ih uključite u sve to, ozbiljnije shvate vašu odluku i želju. Možda ih ne morate doslovno provoditi kroz svaki korak, ali možete im spomenuti neke od stvari koje ste već napravili, kao i činjenicu da o tome razmišljate već zaista dugo.

via GIPHY


4. Pronađite najboljeg tattoo/piercing majstora

Ovo je nešto što morate napraviti i zbog sebe, a ne samo zbog roditelja. Kada se radi o nečemu toliko bitnome što će zauvijek biti na vama, morate se pobrinuti da imate posla samo s najboljima. Loš tattoo majstor bi vam mogao loše nacrtati tetovažu, a da ne pričamo o raznim bolestima koje možete pokupiti zbog loših higijenskih uvjeta. Kod piercinga je bitno da vam to radi osoba koja to često radi, jer ako loše probuši kožu, jako će vas boljeti, a moglo bi početi i loše zarastati, pa dolazi do hrpe komplikacija. Također, ne biste željeli neku infekciju jer su vas bušili s iglom koja nije bila čista!

via GIPHY


5. Pozovite ih da vam budu pratnja

Neće svaki roditelj pristati na to da gleda kako mu se dijete pirsa ili tetovira, ali će svaki roditelj cijeniti činjenicu da ste ih pozvali da dođu s vama. Jedna je stvar kada vi to u tajnosti radite, skrivajući svaki detalj, pa se onda samo jedan dan pojavite s novim dodatkom. Naravno da će biti ljuti, možda čak i razočarani. S druge strane, ako ih uključite u sve, čak i ako  ne odobravaju to što radite, neće vam moći ništa zamjeriti!

via GIPHY


Jeste li i vi razmišljali o tetovaži ili piercingu? Imate li već nešto od toga?


Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Aplikacija otkriva kako bi tetovaža izgledala na tvojoj koži

Skrivala ih je duže od desetljeća: djevojka otkrila roditeljima svojih 17 tetovaža

Prouči prije 'bušenja' - 9 činjenica koje moraš znati prije piercinga

roditelji piercing tetovaža

Još vijesti