Slika nije pronađena

Laži, tračevi, ljubomora su samo neke od ružnih navika koje ti mogu poljuljati pa čak i uništiti prijateljstvo.

Pronaći pravog prijatelja nije teško, ali održavati prijateljstvo je sasvim druga priča. Prijateljstvo bi se trebalo temeljiti na iskrenosti, uzajamnom povjerenju i ljubavi. Ipak, problemi se javljaju kada te frendica krene uzimati zdravo za gotovo, ostavljati te na cjedilu, lagati ti iz nepoznatih razloga ili te tračati iza leđa.

Donosimo nekoliko ružnih navika koje ti mogu poljuljati pa čak i uništiti prijateljstvo.

Laganje

Laži su uzrok mnogih nesuglasica, zavrzlama i problema, a ponekad mogu dovesti do završetka prijateljstva. Sitne neistine se ponekad toleriraju jer ih izgovaramo kako ne bi povrijedili frendicu, ali granica između 'bijele' i prave laži mora postojati. Pravi prijatelji ne lažu jedni drugima, a svako prijateljstvo bi se trebalo temeljiti na iskrenosti.

Tračanje

Nema te cure koja ne voli tračati. No, kada se radi o prijateljstvu, to je strogo zabranjeno. Tu i tamo je u redu našaliti se na frendičin račun, ali govoriti ružno iza njenih leđa je neoprostivo. Ako saznaš da te frendica trača iza leđa, pitaj ju koji je razlog, a samo prava frendica će biti iskrena i tražiti oprost.


Sukobi

Konflikti ne moraju nužno uništiti prijateljstva. Gledaj na njih kao poticaj za jačanje odnosa. Ako se ti i frendica ne slažete oko nečega, raspravom ćete doći do rješenja pri čemu je bitno uvažavati frendičino mišljenje, a ne nametati svoje. Bitno je iskreno razgovarati o problemima i stvarima koje ti smetaju, a ne ih gurati pod  tepih jer se oni sami neće riješiti.


Natjecanje

Rivalstvo i natjecanje su otrovne osobine koje nisu dobre za prijateljstvo. Samim time što imaš potrebu natjecati se s najboljom frendicom znači da si ljubomorna. Riješi se te ružne navike jer ti ona može donijeti samo probleme.

Sebičnost

U prijateljstvu ne smiješ biti sebična. Moraš pokazati interes i za probleme svoje frendice, a ne stavljati uvijek sebe u prvi plan.

Cjedilo

Koliko puta te je frendica ostavila na cjedilu? Izašle ste skupa van, a ona je našla frajera, otišla s njim i ostavila te samu. Ako ste izašle van, ne znači da morate pričati samo jedna s drugom, ali trebale biste biti zajedno do kraja večeri. Također, ako te frendica učestalo otkantava 10 minuta prije dogovora zbog nekog glupog izgovora, trebate razgovarati.  To je jako ružno i to ne bi trebala raditi niti jedna frendica.

I.Č.

foto: Shutterstock

...Pročitajte još:

Definicija pravog prijateljstva - vašim riječima!

Budi najbolja prijateljica: zlatna pravila prijateljstva

SOS frendica: kako spasiti prijateljstvo?

prijateljstvo što može uništiti ružne navike

Još vijesti