Slika nije pronađena

Svašta grozno čovjek upozna u životu. Druge ljude, samog sebe, ali jedna od većih bedara je kad saznate da na Fejsu imate frendove koji vam drito idu na živce. Upoznajmo ih pobliže:

Partijam 24/7

Ima ljudi koji idu na tulume jedino zato da bi postali novu seriju svojih ful zabavnih i pijanih fotki na Fejs i stvorili vam osjećaj kako vam je život glup i dosadan. Koga uostalom zanima njihova 113.-a blesavo iskreveljena faca? I dok čekamo da vlasnici Facebooka uvedu test inteligencije kao uvjet za registraciju, evo mali savjet: iskomentirajte im fotku s partija riječima da ste i vi bili na tulumu toga dana, ali da je bilo prebrutalno dobro da bi se itko sjetio uzeti fotić.


Stihovi, citati, mudrosti

A što tek reći na pjesničke duše koje u životu nisu rekle ništa pametno ili inspirativno, a da to nije bio citat iz neke knjige aforizama ili stih xy pjesnika ili benda. Pa onda po statusima svako malo prepisuju tuđe mudrolije valjda u nadi da će netko prepoznati njihov talent za kopiranje i biti time doživotno fasciniran. Evo im poruka za budućnost: ako nemaš za reći ništa svoje ostavi status prazan. News Feed tvojih frendova izgledat će trunkicu ljepše.

LAJKAJ TEEN385 NA FACEBOOKU :)

Stalker

Loš trip su i likovi koji prate svaki Facebook korak svojih simpatija, a u glavi im je suluda ideja da se nekome može svidjeti činjenica da su pod psihijatrijskim nadzorom. Još ako im ti manijakalni dečki ili cure ulijeću sa neodređenim i nedorečenim porukama na zid, lajkaju im svaku fotku i komentiraju svaku glupost, stvar postaje mega iritantna.


Mali savjet svim stalking freakovima. Ljude općenito intigiraju rijetke i jedinstvene pojave. To što nekog preplavljuješ svojim uletima, stvara osjećaj da si jednako zanimljiv ili zanimjiva kao i mrlja golubljeg dreka na susjedovom prozoru.

Savršena sam

Facebook bi trebalo zabraniti i ljudima koji ga koriste kao fotošop za svoj život. Sve im je savršeno, najbolje, predivno i iz pipa im curi čokolino. Sve to, naravno, isključivo na profilu. Stvarnost im je najvjerovatnije dvaput jadnija i dosadnija od vremenske prognoze za kišni dan. Kao da život sam po sebi nije prepun laži i preseravanja, pa time još moraju nakrcati svoj profil. Da, divna si i prekul. Zijev.

Obračun s dečkom

A tek spodobe koje koriste statuse sa ljubavna gugutanja ili obračune? WTF? Zašto bi bataljon tvojih frendova i poluanonimaca koji su ti iz nekog razloga frendovi morali znati ili čitati o tome kako ti je dečko jučer zakasnio 15 minuta na dejt. Neke su ljudske spodobe toliko egocentrične ili toliko glupe, vjerovatno oboje, da se jednostavno ne mogu rasplakati ili vrisnuti ili imati izljev ljubavi a bez da to gleda i sluša još najmanje sto ljudi.


Politički frikovi

Supermeni iritantnosti su i tipovi koji koriste Fejs za konstantno prekenjavanje o politici. Pa linkaju na svaki drugi članak iz novina, manično komentiraju po portalima kao da ikog zanima što to oni važno misle iza svojih 19 inčnih ekrana. Hoćeš se baviti politkom s 17 godina? Učlani se u mladež neke stranke i odi raznosi letke i balone po ulicama. Imaš nešto politički pametno za reći. Napiši referat i pročitaj ga na satu. Po mogućnosti da traje 45 minuta pa da profa ne stigne nikog pitati.

Tete, ujne, stričevi

Ajme, a što tek kad ti zahtjev za prijateljstvo pošalje netko iz bliže i uže rodbine i počne ti hiperaktivno komentirati statuse. Teta bi se ful družila s tobom online, ali onak... i onih 15 minuta godišnje što je vidiš bude malo previše. Tu nema lijeka. Skupi hrabrosti, popij čašu vode i izbaci je s liste frendova frendova uz obrazloženje da si nešto krivo stisnuo, a kako vjeruješ da ništa nije slučajno ta omaška ziher ima neke dublje razloge koji tebi još nisu shvatljivi. Nadalje, ne želiš izazivati sudbinu, tako da je ne možeš nazad prihvatiti kao frenda i ful ti je žao zbog toga.     

Krešimir Dujmović
Foto: Sxc.hu

prijatelji facebook