Slika nije pronađena

Početak svake veze je sam po sebi kompliciran, a problemi se samo množe kada roditelji saznaju da se viđate s nekim. Kako odgovoriti na njihovih milijun pitanja ako ni sami ne znate odgovor?

Ako ste se tek počeli nalaziti s nekim, velike su šanse da se i dalje nalazite u sivoj zoni i da još uvijek niste svoju vezu proglasili službenom. Ovaj period je ujedno i predivan, ali može biti i frustrirajući jer ne znate na čemu ste. Frustracija će samo rasti ako vam roditelji saznaju ili primijete da postoji netko poseban u vašem životu. Normalno je da će postati znatiželjni, stoga se pripremite da ćete vjerojatno čuti hrpu pitanja o toj osobi i o vašem odnosu. Na neka od tih pitanja nećete ni sami znati odgovor, ali mi vam donosimo načine kako možete objasniti vašu trenutnu situaciju ili pametno izbjeći odgovore.

1.Igrajte na sigurno
Za početak, najbolja opcija vam je igrati na sigurno. Nemojte prenagliti i odmah ga nazivati svojim dečkom, jer će to samo ustostručiti pitanja. Roditelji sve shvaćaju preozbiljno, pa će tako i ovo vjerojatno preuveličati. Definirajte vaše druženje kao prijateljsko i casual. Recite im da se novi dečko priključio vašoj grupi prijatelja ili da se idete naći s frendom. Čak i da to roditeljima bude sumnjivo, vjerojatno neće postavljati previše pitanja.

2.Štedite na informacijama
Vjerujemo da ste vjerojatno uzbuđeni ako se viđate s osobom koja vam se jako sviđa, ali ostavite svoje zaljubljene monologe za frendice. Ako roditeljima prebrzo kažete sve detalje vašeg novog odnosa, samo ćete morati slušati dodatna pitanja u slučaju da ta nova veza krene u lošem smjeru. Sve što roditelji u početku trebaju znati jest da se družite s novom osobom i ništa više od toga.

3.Ne nazivajte ga svojim dečkom
U trenutku kada ga nazovete svojim novim dečkom, roditelji će ga naravno htjeti upoznati i saznati sve o njemu i o vašoj vezi. Ako niste spremni na takav korak i na sva ta pitanja, izbjegavajte izraze poput 'dečko' ili 'veza'. Osim što će zbog njih roditelji dobiti dojam da je vaš odnos ozbiljniji nego što jest, postoji opasnost i da će dečko s kojim se viđate saznati da ste ga nazvali dečkom, a on za tu titulu možda još uvijek nije spreman.

4.Budite iskreni
Ako vas roditelji uporno gnjave pitanjima o toj novoj osobi s kojom se družite, u redu je da im priznate kako ne znate točno na čemu ste. Vjerujemo da će vam možda biti neugodno priznati kako se nalazite u nedefiniranom odnosu, ali to je definitivno jedan od načina da vas oni prestanu konstantno ispitivati o tome. Jednostavno im priznajte da se viđate s novim dečkom, ali da i je situacija svježa te da još uvijek niste službeno u vezi. Ako na tu izjavu postavljaju dodatna potpitanja, recite da niste spremni dati odgovore jer ih ni sami ne znate, ali obećajte im da ćete ih obavijestiti čim se situacija promijeni.

5.Postavite jasne granice
Postoji mogućnost da su vam roditelji pretjerano znatiželjni i da ne možete izbjeći mali milijun pitanja o novoj osobi u vašem životu. Ako vam to zaista toliko smeta jer vam stvara pritisak da definirate vezu, smijete im reći kako jednostavno ne želite razgovarati o tome. Sjednite s njima i mirno im objasnite kako vas ta neumorna pitanja samo stresiraju. Razgovarajte zrelo i otvoreno, a fokus neka bude na vama i vašim osjećajima kako se roditelji ne bi osjećali kao da nešto skrivate od njih.

Foto: Shutterstock.com - VGstockstudio/ Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Starci te sramote u javnosti? Nisi jedina, svima je tako! Evo kako se možeš nositi s tim

Kako ponovno steći povjerenje roditelja? I to nakon što ste nešto gadno zabrljali!

OMG Za sve su oni krivi? Znanost potvrdila da odnos sa starcima utječe na naš izbor dečka ili cure

roditelji pričanje s roditeljima nova veza

Još vijesti